vineri, octombrie 7, 2022

Noile reguli de călătorie implementate de Marea Britanie stârnesc controverse, la nivel mondial. Oamenii acuză deciziile luate de autorități, considerând că acestea sunt ilogice și, cu atât mai mult, provoacă discriminare, rasism și xenofobie. 

Marea Britanie nu recunoaște vaccinurile administrate în Africa, America Latină și Asia de Sud, deși sunt aceleași seruri aprobate și administrate în alte țări.

Te-ar mai interesa: Tragedie în lumea filmului. Actriță celebră, diagn...

Potrivit noilor decizii, călătorii vaccinați cu schemă completă cu Oxford/AstraZeneca, Pfizer/BioNTech, Moderna sau Johnson&Johnson în SUA, Australia, Noua Zeelandă, Coreea de Sud sau într-o țară din UE vor fi considerați „complet vaccinați” și vor fi exceptați de la carantină la sosire în Anglia dintr-o țară aflată pe lista galbenă.

În schimb, persoanele care au fost complet vaccinate cu aceleași vaccinuri în Africa sau America Latină, precum și în alte țări, inclusiv India, vor fi considerate ca având „schemă incompletă” și vor fi nevoiți să stea în carantină timp de zece zile dacă vin dintr-o țară de pe lista galbenă.

Te-ar mai interesa: Ce se întâmplă cu noi în timpul unui atac de panic...

Decizia guvernului de a recunoaște doar vaccinurile administrate în anumite țări (deși sunt distribuite la nivel mondial) a provocat furie și frustrare în toată lumea, comunică The Guardian.

Regulile de călătorie din Marea Britanie provoacă furie

De asemenea, europenii își exprimă nemulțumirea cu privire la refuzul Marii Britanii de a accepta ca fiind vaccinate cu schema completă persoane care au avut Covid și s-au imunizat doar cu o doză din două.

Te-ar mai interesa: Dramă teribilă pentru o celebră artistă: Mi-au dat...

În alte țări U.E, acestea sunt considerate complet vaccinate și pot călători liber cu un certificat verde. Cu toate acestea, pentru a vizita Marea Britanie, ele trebuie să stea în carantină timp de 10 zile.

Regulile din Marea Britanie impun ca persoanele vaccinate cu o sigură doză din două (Moderna sau Pfizer), să le aibă făcute pe ambele, chiar dacă au trecut prin boală recent și au imunitate naturală.

Te-ar mai interesa: Dieta daneză: scapi de 20 de kilograme în 13 zile!...

Având în vedere deciziile luate de Marea Britanie, politicianul indian Shashi Tharoor a anunțat că va protesta față de decizia „ofensatoare” de a cere indienilor complet vaccinați să intre în carantină.

„Toate persoanele cu care am vorbit sunt supărate din cauza asta. Oamenii nu înțeleg ce se întâmplă”, a spus un politician din America Latină. „Cum poate un vaccin Pfizer sau Moderna sau AstraZeneca care este administrat [în America Latină – n.r.] să nu fie suficient, iar celui care l-a făcut să nu-i fie permis accesul? Așa ceva este de neacceptat. Nu am nicio explicație pentru asta, dar este foarte, foarte, foarte nedrept.”, a spus Shashi Tharoor.

Te-ar mai interesa: 5 semne de depresie pe care nu ar trebui să le ign...

Marea Britanie a relaxat regulile miercuri pentru a permite călătoriile fără carantină pentru persoanelor din Europa care au făcut două vaccinuri diferite, după ce utilizarea AstraZeneca a fost limitată la vârstnici din cauza problemelor legate de cazurile rare de cheaguri de sânge.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private