miercuri, martie 29, 2023

Pandemia de coronavirus a afectat întreaga lume, din foarte multe puncte de vedere. În anii 2020 și 2021, aproximativ 15 milioane de oameni au murit din cauza pandemiei, dezvăluie Organizația Mondială a Sănătății.

Acești oameni și-au pierdut viața fie din cauza infecției COVID, fie din cauza presiunii puse pe spitale și problemele de gestionare a afecțiunilor normale, care nu sunt asociate cu COVID.

Te-ar mai interesa: OMS revizuiește recomandările de vaccinare împotri...

15 milioane de oameni și-au pierdut viața în pandemie

Estimarea cuprinde numărul oamenilor care au murit din cauza infecţiei cu COVID -19, însă sunt incluse și persoanele cu boli şi răni şi care au murit din cauza serviciilor de sănătate suprasolicitate şi a restricţiilor care au împiedicat tratarea eficientă și normală a problemelor de sănătate.

Cifra totală a deceselor cauzate de coronavirus este de peste 6,2 milioane, a indicat OMS referitor la cifrele trimise către organizaţie de la statele membre.

Pentru a învăța din această tragedie, OMS solicită mai multe investiţii în asistenţa medicală globală, astfel încât tratamentul care salvează vieţi să nu fie amânat în timpul unor crize precum pandemiile.

Te-ar mai interesa: Cum putem face față alergiilor sezoniere și care s...

Institutul SUA pentru Valori şi Evaluare a Sănătăţii a ajuns la o concluzie similară cu cea a OMS, cu o estimare de 15,4 milioane de decese cauzate de pandemia de coronavirus până la sfârşitul anului 2021, mai notează sursa citată de Agerpres.

Totuși, și restricțiile anti-COVID au contribuit la reducerea numărului de decese. Aceasta include mai puţine accidente rutiere şi de muncă pentru că mulţi oameni au rămas acasă în timpul lockdown-urilor. De asemenea, restricțiile au contribuit la limitarea răspândirii virusului, motiv pentru care au fost esențiale.

Te-ar mai interesa: Ai început să uiți lucruri? Ți-e greu să îți expri...

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private