Sari la conținut

OMS: Europa este „din nou în epicentrul pandemiei”! Această țară cu o rată de vaccinare de 84% a intrat în lockdown

OMS: Europa este „din nou în epicentrul pandemiei”! Această țară cu o rată de vaccinare de 84% a intrat în lockdown.

Începând de sâmbătă seara a fost introdus un lockdown de trei săptămâni în OLanda,  în contextul numărului-record de infectări cu COVID și al creșterii cazurilor la Terapie Intensivă.

Olanda, cu o rată de vaccinare de 84% a intrat în lockdown

Porivit walesonline.co.uk, barurile și restaurantele se vor închide devreme, iar evenimentele sportive vor avea loc fără public, în încercarea de a opri răspândirea virusului SARS-CoV-2.

De asemenea, școlile, teatrele și cinematografele vor rămâne deschise.

Infecțiile cu coronavirus se extind din nou în părți ale Europei de Vest, la aproape doi ani de la o criză globală de sănătate care a ucis peste cinci milioane de oameni. Ar putea fi introduse restricții în Germania, iar Austria urmează să plaseze în izolare milioane de oameni care nu sunt complet vaccinați.

Cabinetului condus de premierul Mark Rutte își îndeamnă cetățenii să să lucreze de acasă cât mai mult posibil. Restricțiile, primele din Europa de Vest de la începutul verii, vor intra în vigoare sâmbătă seara.

Industria olandeză de catering a reacționat cu nervozitate la noile informații iar un purtător de cuvânt a acuzat guvernul că „a depășit linia roșie”.

Nervozitatea populației este deja ridicată în contextul restricțiilor deja în vigoare, în contextul în care aproximativ 85% din populația adultă olandeză a fost complet vaccinată anti-covid.

Până acum, injecțiile de rapel au fost oferite doar unui grup mic de persoane cu un sistem imunitar slab și vor fi oferite persoanelor cu vârsta de 80 de ani și peste în decembrie.

Cu toate acestea, rata infectărilor cu COVID în această țară de 17,5 milioane de locuitori a crescut rapid, după ce măsurile de distanțare socială au fost abandonate la sfârșitul lunii septembrie.

Joi au fost înregistrate 16.300 de cazuri în 24 de ore, iar noul val de contaminări a pus presiune asupra spitalelor din întreaga țară.

Un nou lockdown, chiar și parțial, ar însemna o schimbare bruscă pentru guvernul olandez, care până luna trecută aprecia că o rată relativ ridicată de vaccinare face posibilă relaxarea în continuare a măsurilor spre sfârșitul anului.

Specialist OMS: Europa este „din nou în epicentrul pandemiei”!

Un oficial al Organizației Mondiale a Sănătății (OMS) a declarat că decesele cauzate de coronavirus au crescut cu 10% în Europa în ultima săptămână. Europa este „din nou în epicentrul pandemiei”.

O mare parte din aceasta este determinată de focarele din Rusia și Europa de Est, dar Germania și Marea Britanie înregistrează un număr mare de cazuri noi. Chiar și în țările cu rate ridicate de vaccinare, un număr mare de perosoane rămâne nevaccinat.

În timp ce națiunile din vestul Europei au toate rate de vaccinare de peste 60% – iar unele precum Portugalia și Spania sunt mult mai mari – asta lasă încă o parte semnificativă a populației lor fără protecție, iar blocajele sunt în mare parte un lucru din trecut.

Dr. Bharat Pankhania, lector clinic superior la Colegiul de Medicină și Sănătate al Universității Exeter, este de părere că numărul mare de persoane nevaccinate, combinat cu o reluare generalizată a socializării după blocare și o scădere ușoară a imunității pentru persoanele care au primit lovituri cu luni în urmă conduce creste ritmul infectiilor.

La rândul său, Devi Sridhar, președintele de sănătate publică globală la Universitatea din Edinburgh, a spus că era carantinării a luat sfârșit, din moment ce există testarea, vaccinurile și medicamentele.

„Cred că era închiderii oamenilor în casele lor s-a încheiat, deoarece acum avem instrumente pentru a controla Covid – testarea, vaccinurile și medicamentele. Așa că sper că oamenii vor face lucrurile pe care trebuie să le facă, cum ar fi să-și pună o mască”, a declarat Devi Sridhar, potrivit sursei citate. 

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Mai citeste si:

Doctorul zilei whatsapp channel