joi, august 11, 2022

Persoanele nevaccinate din Austria s-ar putea confrunta cu noi restricții de izolare dacă numărul cazurilor de coronavirus continuă să crească, a declarat cancelarul Alexander Schallenberg, potrivit AP News.

Vestea a venit după o întâlnire de vineri seara dintre Schallenberg și liderii la nivel de stat pentru a discuta răspunsul lor la creșterea rapidă a numărului de cazuri.

„Pademia nu este încă în oglinda retrovizoare”, a spus Schallenberg. „Suntem pe cale să dăm peste o pandemie a celor nevaccinați.”

Te-ar mai interesa: Un preot cu har a zis: „Mi-a apărut Dracul și a zi...

Schallenberg a anunțat că, dacă numărul pacienților cu COVID-19 din unitățile de terapie intensivă atinge 500, sau 25% din capacitatea totală a ICU din țară, accesul la servicii precum restaurante și hoteluri va fi limitat la cei care sunt vaccinați sau recuperați de virus.

„Suntem pe cale să ne confruntăm cu o pandemie a celor nevaccinaţi. Majoritatea pacienţilor de la Terapie Intensivă nu sunt vaccinaţi împotriva COVID-19. Trebuie să fie clar pentru aceşti oameni că au o mare responsabilitate”, a spus cancelarul Alexander Schallenberg.

Cuvintele cancelarului austriac Alexander Schallenberg reprezintă apelul autorităţilor către populaţie. Potrivit oamenilor de ştiinţă, creşterea cazurilor în ţară, încă sub control, s-ar putea accelera, iar guvernul a studiat deja noile restricţii care urmează să fie implementate. Măsuri care îi vor afecta pe cei nevaccinaţi.

Te-ar mai interesa: Mare sărbătoare: Primul sfânt canonizat pe pământ ...

Planul prevede diferite niveluri de alertă în funcţie de numărul de internări la Terapie Intensivă, care înseamnă aproximativ 220 şi încă se încadrează în nivelul 1. Nivelul maxim, al cincilea, se va declanşa la 600 de internări, adică 30% din locurile disponibile în spitale.

Austriacii vor implementa regula 3G

Planul guvernamental va intra în vigoare de la 1 noiembrie. Apoi, va fi implementată regula „3G”, un fel de Green Pass austriac care va fi valabil pentru „Geimpft” (vaccinat), „Genesen” (şase luni vindecat) sau Getestet (test rapid).

Te-ar mai interesa: 10 rețele unde vă puteți testa gratuit pentru canc...

Dacă spitalizările vor creşte şi vor ajunge la 400 de pacienţi la Terapie Intensivă, va începe nivelul 3, iar regula „2.5G”.

Începând de la nivelul 4, care prevede 500 de pacienţi supuşi resuscitărilor, se vor aplica cele mai mari restricţii, doar împotriva celor care nu au fost încă vaccinaţi.

Pentru a accesa la locul de muncă, restaurante, hoteluri, pentru a participa la evenimente de tot felul şi pentru a fi supus unor examinări medicale, trebuie respectată regula „2G”: undă verde doar pentru cei vaccinaţi şi recuperaţi.

Te-ar mai interesa: Panică pe o plajă frecventată de români! Un rechin...

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private