luni, noiembrie 28, 2022

Procesul de aprobare la nivel internaţional a vaccinului rusesc împotriva coronavirusului Sputnik V, efectuat de către reprezentanții Organizației Mondiale a Sănătății, a fost întrerupt, din cauza invaziei armatei ruse în Ucraina, relatează RBC-Ucraina cu referire o postare pe Twitter a Organizației Mondiale a Sănătății, OMS.

OMS nu va recunoaște vaccinul Sputnik V. Care este motivul?

vaccinul rusesc Sputnik

„Se preconiza că echipa de inspecție să meargă în Rusia, cu câteva zile înainte de începerea războiului, dar acum totul a fost suspendat”, a declarat directorul general al OMS, Tedros Adhanom Ghebreyesus.

Te-ar mai interesa: Cauza și simptomele arterelor înfundate. Cardiolog...

La începutul lunii martie, OMS a declarat că procesul de aprobare a vaccinului Sputnik V a fost amânat. Care este cauza? Situației actuale, inclusiv a imposibilității efectuării zborurilor către Rusia, potrivit RRA.

În 2021, OMS a efectuat o inspecție la patru platforme de producție rusești, ca parte a procedurii de precalificare Sputnik V, publicând observaţiile sale cu privire la funcționarea uneia dintre ele.

Noile verificări, care erau programate pentru începutul anului 2022, urmau să finalizeze procedura de recunoaștere a vaccinului rusesc în mai multe țări ale lumii, anunţă RBC-Ucraina.

Te-ar mai interesa: Atenție femei! RUJURILE conțin un amestec de subst...

Război în Ucraina, ziua 44 


Rusia a fost suspendata din Consiliul ONU pentru Drepturile Omului

Rusia a fost suspendată ieri din Consiliul ONU pentru Drepturile Omului, care şi-a exprimat preocuparea pentru criza umanitară şi încălcarea drepturilor omului în Ucraina. Decizia a fost luată pe fondul descoperirilor a sute de morţi, mulţi cu urme de tortură şi de execuţii sumare, în localităţile recapturate de forţele ucrainene. Rusia neagă că forţele sale ar fi ucis civili, dar tot mai multe dovezi indică opusul, inclusiv înregistrări video, fotografii din satelit şi mărturii ale supravieţuitorilor. Serviciile secrete germane ar fi interceptat şi comunicaţii ale armatei ruse de la Bucea care ar proba acest lucru. Doina Saiciuc are detalii despre votul din Adunarea Generală a ONU.

Te-ar mai interesa: De ce e bine să mănânci semințe de floarea-soarelu...

Votul Adunării Generale ONU pentru suspendarea din Consiliul pentru Drepturile Omului a unui membru permanent al Consiliului de Securitate, Rusia, a fost unul istoric – a spus ambasadorul Statelor Unite la Națiunile Unite, Linda Thomas-Greenfield. Vorbind în încheierea sesiunii speciale a Adunării Generale a ONU, Thomas-Greenfield a insistat asupra mesajului transmis Rusiei de comunitatea mondială.

Te-ar mai interesa: Renunță la aceste alimente ca să înfometezi celule...

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private