miercuri, februarie 8, 2023

OMS. Vaccinarea anti-covid creează un „fals sentiment de siguranță”.

Hans Kluge, directorul regional pentru Europa al OMS, a declarat joi că în ciuda sentimentului de siguranță pe care-l oferă campania de vaccinare anti-covid, majoritatea ţărilor din Europa rămân ”vulnerabile” pe perioada pandemiei de coronavirus.

OMS. Vaccinarea anti-covid creează un „fals sentiment de siguranță”

Numărul infectărilor şi cel al deceselor asociate COVID-19 a scăzut în ultimele săptămâni. Cu toate acestea, potrivit dpa, cifrele sunt “prea mari”, a afirmat Hans Kluge.

Te-ar mai interesa: Fiica lui Iosif Rotariu a suferit 50 de intervenți...

„Există o linie subţire între speranţa unui vaccin şi un fals sentiment de siguranţă”, a subliniat reprezentantul OMS.

Ţările ar trebui să urmărească atent focarele de coronavirus şi răspândirea în comunitate a tulpinilor mai transmisibile. Este vorba de tulpinile descoperite în Marea Britanie şi Africa de Sud. Începând cu data de 10 februarie, 17 state şi teritorii din regiunea europeană a OMS au avut o incidenţă în 14 zile de peste 400 de cazuri la 100.000 de locuitori.

OMS. Doar 1,5% din populația Europei s-a vaccinat până în prezent

Astfel, şeful OMS Europa a avertizat că relaxarea “prea rapidă” a restricţiilor riscă să pună în pericol “avansul obţinut cu greu”.

Te-ar mai interesa: Mircea Badea: „Am venit la emisiune și în cârje...

„Deciziile de ridicare a restricţiilor sociale şi de sănătate publică trebuie susţinute cu date, pe baza evaluării epidemiologice şi a capacităţii sistemului de sănătate”, a declarat acesta.

În ceea ce priveşte statisticile privind vaccinarea anti-covid, Kluge a precizat că 7,8 milioane de persoane au fost imunizate cu cele două doze de vaccin în 29 din cele 37 de ţări din Europa care au început vaccinarea. Acesta a ținut să precizeze că cei aproape 8 milioane de oameni reprezintă “echivalentul a doar 1,5% din populaţie”.

Te-ar mai interesa: Medic cardiolog: Românii greșesc când vine vorba d...

„Vaccinarea grupurilor prioritare salvează deja vieţi. Amploarea implementării vaccinării este imensă, iar inoculările vor necesita timp”, a mai spus Hans Kluge.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private