luni, august 15, 2022

Vaccinurile anti-COVID-19 au salvat milioane de vieţi, dar nu au redus în mod decisiv transmiterea virusului, a precizat vineri Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS), potrivit DPA.

OMS: „vor exista în continuare decese”

Recent, OMS a lansat un apel către cercetători pentru dezvoltarea unor noi vaccinuri. Ei cer reducerea numărul infectărilor: în caz contrar, există în continuare riscul dezvoltării unor variante de virus împotriva cărora vaccinurile să fie mai puţin eficiente.

Te-ar mai interesa: Ce este interzis să faci pe 15 August! Se spune că...


Riscul crescut de noi variante de virus

Vaccinuri mai uşor de administrat ca până acum, sub formă de spray nazal spre exemplu, sunt de asemenea necesare, a mai spus OMS, scrie agerpres.ro.

‘Chiar şi acolo unde acoperirea vaccinală este de 70%, dacă un număr semnificativ de lucrători sanitari, vârstnici şi persoane aparţinând altor grupuri de risc rămân nevaccinate, vor exista în continuare decese, presiunea asupra sistemelor sanitare va continua, iar recuperarea globală va fi în pericol”, a spus directorul general al OMS, Tedros Adhanom Ghebreyesus.

OMS, noi obiective de vaccinare

Îşi propune acum să vaccineze cu două doze 100% din lucrătorii sanitari, persoanele cu vârsta peste 60 de ani şi persoanele care sunt în mod deosebit expuse riscului din cauza unor condiţii medicale preexistente din fiecare ţară.

Te-ar mai interesa: De vorbă cu Gabriela Vasilescu, make-up artist. Sf...

Obiectivul precedent de a vaccina 70% din populaţia totală a tuturor ţărilor până la jumătate anului a fost ratat. Până la sfârşitul lui iunie, doar 58% dintre ţări au îndeplinit acest obiectiv.

Potrivit unui studiu realizat de Imperial College London şi publicat în The Lancet în iunie, vaccinările împotriva coronavirusului au salvat circa 20 de milioane de vieţi. Cu toate acestea, în ţările sărace, doar 28% dintre vârstnici şi 37% dintre lucrătorii sanitari au fost vaccinaţi.

Te-ar mai interesa: Adormirea Maicii Domnului. Preotul Vasile Ioana: F...

Cazuri COVID

Pe 23 iulie 2022, au fost înregistrate 6.484 cazuri noi de persoane infectate cu SARS – CoV – 2 (COVID – 19), cu 906 mai puține față de ziua anterioară. 1.278 din cazurile noi din 24 de ore sunt ale unor pacienți reinfectați, testați pozitiv la o perioadă mai mare de 90 de zile după prima infectare.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private