Sari la conținut

Omul sfințește locul! Doi medici din Reșița au renovat o secție de spital, cu bani proprii și din donații

Omul sfințește locul! Doi medici din Reșița au renovat o secție de spital, cu bani proprii și din donații.

O mână de oameni inimoși, cu sprijinul larg al locuitorilor din Banat și prin sponsorizări venite de la diferite firme și ONG-uri, au reușit să dea o nouă față Staționarului 3 al Spitalului Județean de Urgență din Reșița, care a fost denumită „Spitalul groazei“.

Presa locală a menționat obligatoriu aportul deosebit al medicilor diabetologi Caius Diaconescu și Liviu Necula, dar și al personalului Secției de Diabet pentru toate acestea.

Cei doi medici, împreună cu personalul Secției, alături de comunitate, societăți comerciale și voluntariatul Penitenciarului din Timișoara, au participat dedicat, activ și financiar atât la renovarea spațiului Secției, cât și la susținerea tuturor activităților privind reabilitarea acoperișului de deasupra perimetrului în care Secția de Diabet își desfășoară activitatea.

Doi medici din Reșița au renovat o secție de spital, cu bani proprii și din donații

 

Cei doi medici din Reșița sunt bucuroși când află de la pacienți cât de mult s-a schimbat percepția lor despre spitalizare, după ce aceștia au renovat secția de diabet a Spitalului Județean din Reșița, din bani proprii și donații.

Situată într-o clădire veche de aproape 100 de ani și care nu a mai trecut prin reparații serioase din anii ’70, secția diabet zaharat, nutriție și boli metabolice din cadrul Spitalului Județean de Urgență Reșița arăta jalnic până în urmă cu șase luni atunci, cei doi medici au decis să o renoveze.

A fost un efort uriaș, întins pe mai multe luni. Au folosit atât banii proprii, cât și ajutorul financiar primit de la alți oameni.

„Am început în primăvara anului acesta, cred că prin mai dacă nu mă înșel. Greu a fost că e nevoie de bani, e nevoie de forță de lucru, e nevoie de răbdare, dar nu ne plângem. Ne-a ieșit ceva frumos. Am mai și cărat, am mai zidit, am mai și măturat”, a declarat Caius Diaconescu, șef de secție al spitalului, potrivit Antena 3 CNN.

Pentru că în unele saloane ploua la propriu afost necesară și reparare acoperișului. Pentru asta Consiliul Județean a găsit bani, iar lucrurile au de curs mai ușor.

„E o muncă susținută pe parcursu-a șase luni de zile ne-am izbit de o grămadă de provocări, ne-am izbit de lucru cu omu, care a fost cel mai greu. Am avut sprijinu doamnei manager, care ne-a asigurat o parte din materiale și o mână de lucru de la penitenciarul de la de la Buziaș”, a mărturisit Liviu Necula, medic.

Acum, cei 1000 de pacienți care sunt tratați anual pe secție beneficiază de condiții decente, așa cum ar trebui să existe în orice spital, iar cei doi medici speră ca exemplul lor să fie urmați și de alți colegi.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Mai citeste si:

Doctorul zilei whatsapp channel