duminică, noiembrie 27, 2022

Medici prinși că au întocmit peste 1.200 de certificate de deces false. Rețeaua era formată din medici de familie și angajați la pompe funebre. Ce au mai descoperit polițiștii

Se întâmplă în România, în 2022! Potrivit unui comunicat transmis de Poliția Capitalei, sâmbătă, 19 noiembrie, mai mulţi medici sunt cercetaţi pentru că ar fi întocmit parţial certificate constatatoare de deces pentru a obţine sume de bani.

Te-ar mai interesa: Ce se întâmplă în corpul tău când bei vin fiert. 5...

Ulterior, certificatele erau completate de intermediari și reprezentanți ai unor firme de pompe funebre, care îmbălsămau persoanele decedate. Patru persoane au fost reținute.


Medici prinși că au întocmit peste 1.200 de certificate de deces false

Polițiștii Direcției Generale de Poliție a Municipiului București – Secția 5, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 1, au pus în aplicare 13 mandate de percheziție domiciliară şi 7 de aducere, într-un dosar penal de fals material în înscrisuri oficiale și fals intelectual, în formă continuată și abuz în serviciu.

Este vorba de persoane decedate din cauze naturale, care urmau sa fie înmormântate prin intermediul unor firme de pompe funebre. Familiile decedaților apelau la servicii de îmbălsămare, unde li se promitea că procedura de constatare a decesului poate fi grăbită.

Te-ar mai interesa: Prezentator TV, diagnosticat cu cancer terminal: C...

Certificate de deces erau completate de medici, în schimbul unor sume de bani, procedura legală de constatare a decesului fiind ignorată.

Oamenii legii au precizat că documentele erau completate ulterior de către intermediari și reprezentanți ai unor firme de pompe funebre.

Patru persoane au fost reținute în acest caz. Este vorba despre un medic, un îmbălsămator și doi intermediari.


Poliția Capitalei: Rețeaua era formată din medici de familie și angajați la pompe funebre

„În cursul zilei de ieri, 18 noiembrie 2022, polițiștii Direcției Generale de Poliție a Municipiului București – Secția 5, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 1, au pus în aplicare 13 mandate de percheziție domiciliară, într-un dosar penal de fals material în înscrisuri oficiale și fals intelectual, în formă continuată și abuz în serviciu.

Te-ar mai interesa: Rugăciuni puternice către Sfântul Andrei. Te ocrot...

Din cercetări, a reieșit faptul că mai multe persoane, ce au calitatea de medici, ar fi întocmit parțial certificate constatatoare a decesului, în scopul obținerii unor sume de bani, care ar fi fost completate ulterior de către intermediari și reprezentantul unei societăți comerciale, cu domeniu de activitate îmbălsămare.

De asemenea, 7 mandate de aducere au fost puse în aplicare, persoanele vizate fiind conduse la audieri, în vederea continuării cercetărilor.

Te-ar mai interesa: Ceai pentru vezica hiperactivă. Nu are nicio contr...

În urma activităților desfășurate, 4 persoane au fost reținute, urmând a fi prezentate magistraților cu propunere legală.

Acțiunea a beneficiat de sprijinul de specialitate al Direcției Operațiuni Speciale – Inspectoratul General al Poliției Române”, potrivit reprezentanților de la Poliția Capitalei.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private