Sari la conținut

Antenție! Onco-nutriționist: 100.000 de români au problema asta. Se rezolvă acasă!

Marius Văduva, despre imunitate
Sursă foto: arhivă Doctorul Zilei
Vitamina C și imunitatea

Antenție! Marius Văduva, onco-nutriționist: 100.000 de români au problema asta. Se rezolvă acasă!

Nu de puține ori, Marius Văduva, nco-nutriționist, a spus că prevenția este cheia pentru lupta cu bolile. Iar imunitatea este cel mai important lucru în momentul în care te confrunți cu o anumită afecțiune.

Vitamina care dispare când avem nitrați în legume și fructe

”Eu nu am găsit până acum mai mult de un român la 1000 de persoane care are vitamina C în organism suficientă. Este cel mai important antioxidant, pe lângă glutation, pentru corpul uman.

Vitamina C dispare prima când avem nitrați în legume și fructe. Și cum antioxidanții sunt mâncați de acești nitrați, noi nu mai avem vitamina C în corp. Este mai rău decât la vitamina D, pentru că acolo lumea se mai îngrijește, dar aceasta chiar lipsește”, a mai spus onco-nutriționistul în exclusivitate în emisiunea iThink cu Iusti Fudului de la Antena 3 CNN.

Vitamina C este vitală atunci când vorbim de imunitate. Administrată zilnic, alături de alte două suplimente, ne poate asigura o imunitate de fier.

„Cel mai important lucru din corp, și cred că doar unul din 100 de oameni, în cel mai bun caz, ar avea cât de cât, este zincul.

Pentru imunitate aș recomanda binecunoscuta vitamina D, și aș spune oricărei persoane de peste 16-18 ani să ia 5000 UI pe zi de vitamina D. Dar pe lângă asta, aceste persoane adulte ar trebui să ia 50 mg de zinc permanent. Vitamina D, zincul și măcar 1 gram, 1.5 grame zilnic de vitamina C”, a explicat Marius Văduva.

”Acestea trei îți asigură o reparare, pentru că nu este o supraimunitate, doar un deficit pe care începi să îl completezi”, a mai explicat el.

”Un om care vrea să își ridice imunitatea, să consume sub orice formă planta de echinaceea”
Potrivit nutriționistului, mai există un mic secret prin care ne putem asigura că virozele vor sta departe de noi, iar sistemul imunitar se va întări rapid.

”O plantă fantastic de bună, chiar excepțională, este, consumată sub orice formă, planta de echinaceea. Este cea care ne ridică, la nivel de celule albe, foarte rapid.

Un om care vrea să își ridice imunitatea, să consume sub orice formă planta de echinaceea.

Pentru copii există siropuri, există pe piață o grămadă. Pentru adulți prefer să ia un gram, un gram și jumătate pe zi, sunt pastile de 500 g de echinaceea și merită să iei câte un gram de pe zi timp de trei luni de zile. Nu veți avea niciun fel de probleme”, a mai spus onco-nutriționistul Marius Văduva în exclusivitate în emisiunea iThink cu Iusti Fudulu de la Antena 3 CNN.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Doctorul zilei whatsapp channel