vineri, iunie 5, 2020

Mediul online a devenit, în ultimii ani, și o platformă de dating. Dar atenție! Dacă până acum matrimonialele beneficiau de protecția și filtrul persoanelor care gestionau respectiva afacere, rețelele de socializare nu sunt atât de stricte.

Este vital, atât pentru părinți, cât și pentru adolescenți, să înțeleagă capcanele în care pot ușor cădea.

Am auzit cazuri de înșelăciuni, escrocherii și violuri toate pornite de la un like. Aveți grijă să vă filtrați ”prietenii” cu foarte multă responsabilitate.

Citește și:

Nu vă lansați în discuții cu persoane necunoscute, mai ales dacă la poza de profil nici nu au o fotografie a lor.

Dragostea căutată pe internet poate fi periculoasă, avertizează specialiştii. Statisticile arată că 70% dintre românii singuri au accesat cel puţin o dată un site de matrimoniale, unde au încercat să-şi caute perechea. Experţii atrag atenția că e și metoda preferată a proxeneților, pentru a-și racola victimele.

Citește și:

Nu vă dați întâlnire cu persoane necunoscute! Dacă totuși o faceți, aveți grijă să vă vedeți ziua în amiaza mare, într-un loc cu multă lume.

Nu vă faceți confidențe necunoscuților, nu le trimiteți fotografii compromițătoare și nu împrumutați bani.

Nu cumpărați ”de la ocazie”, aveți 90% șanse să fie o țeapă. Nu postați poze din concediu când nu este nimeni acasă, riscați să fiți călcați de hoți.

Citește și:

Internetul a deschis multe beneficii, însă și multe pericole. Luați-le în serios, deoarece se pot transforma în adevărate catastrofe.

Iar părinții este bine să supravegheze activitatea online a copiilor și să îi învețe pe aceștia bunele practici ale navigatului pe Internet.

„Fiind tinere şi fără experienţă, mai ales fetele, intră foarte uşor în jocul unor pedofili sau al unor persoane rău intenţionate, pentru că acele persoane sunt nişte persoane mature, care ştiu deja ce aşteptări are tânăra şi îi oferă exact ce acea tânără aşteaptă. Este de fapt un joc care să o atragă într-o lume a prostituţiei sau pur şI simplu să fie violată, agresată, şantajată ulterior”, explică psihologul Keren Rosner.

Experţii vin şi cu recomandări.

„Nu contestăm că aceste site-uri sunt foarte utile şi multe persoane şi-au găsit perechea câutând pe aceste site-uri. Aştepţi, nu te grăbeşti, nici celălalt nu ar trebui să se grăbească să se întâlnească, iar întâlnirea să fie într-un loc public, într-un loc sigur, iar alte persoane din familie sau prieteni să ştie unde eşti şi să ştie că te-ai întâlnit cu o persoană de pe un site”, spune Keren Rosner.

Parteneri