joi, august 11, 2022

O operaţie în premieră are loc marţi dimineaţă la Spitalul de Copii „Marie Curie” (Budimex) din Bucureşti. Pacienta este o fetiţă care s-a născut cu patru vertebre în plus. Dacă nu ar fi operată acum, în scurt timp ar paraliza.

Fetiţa în vârstă de doi ani şi şapte luni s-a născut cu patru vertebre şi dublă scolioză congenitală, boală rară în lume. Un copil din 20.000 se naşte cu o astfel de afecţiune.

Te-ar mai interesa: Luna Plină sub semnul Vărsătorului: Ce schimbări s...

Dacă nu ar fi operată acum, mica pacientă s-ar putea confrunta cu paralizia sau cu o insuficienţă respiratorie acută înainte de vârsta de trei ani.

Dispozitivul utilizat la intervenţia chirurgicală de marţi este adus din Statele Unite, însă întreaga echipă de medici şi asistente este formată din români, conduşi de prof. dr. Gheorghe Burnei, șeful Clinicii de ortopedie pediatrică de la Spitalul de Copii „Marie Curie”. Intervenţia a început la ora 10 şi se estimează că va dura patru ore.

În Europa, o astfel de operaţie a mai fost realizată de cel mult zece ori.

 

Te-ar mai interesa: Ce trebuie să faci pentru ca el să nu te uite nici...

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private