joi, mai 26, 2022

Operațiunea testarea copiilor.  S-a produs o situație stânjenitoare care a apărut în noul episod al pandemiei de coronavirus: Testele elevilor de salavivă. S-a comis o greșeală. Cine răspunde?

Trebuie să găsească urgent soluții pentru situația care au apărut în timpul noului episod al pandemiei de coronavirus: achiziția de teste de salivă pentru elevi.

Operațiunea Testarea copiilor. S-a comis o greșeală. Cine răspunde?

Achiziția de teste de salivă pentru elevi a scos la iveală un lucru incendiar. Procurarea testelor de salivă anti-covid nu s-a realizat în data de 5 decembrie, așa cum a fost declarat inițial.

Te-ar mai interesa: Alertă la Palat! A fost internat la spital în urma...

S-a comis o greșeală:  teste de salivă pentru elevi, nu s-a realizat în data de 5 decembrie

Facem precizarea că data de înștiințare a DSU și a IGSU de către ONAC, cu privire la contestația aflată pe rol la Consiliul Naţional de Soluţionare a Contestaţiilor, privind achiziția de teste de salivă pentru elevi, nu s-a realizat în data de 5 decembrie, așa cum a fost declarat mai devreme, din greșeală, în conferința de presă, ci astăzi, 5 Ianuarie 2022.

Amintim faptul că licitația pentru testele de salivă destinate elevilor a fost câștigat de patru firme anunță Oficiul Național pentru Achiziții Centralizate (ONAC).

Procedura de achiziție prin negociere fără publicare de Teste rapide de determinare a antigenului SARS-CoV-2 efectuate din probă de salivă” Cod CPV: 33141625-7 – Truse de diagnosticare (Rev.2), a fost derulată de ONAC în calitate de autoritate contractantă în numele și pentru Departamentul pentru Situații de Urgență prin Inspectoratul General pentru Situații de Urgență, participanții depunând oferte în luna decembrie 2021.

Te-ar mai interesa: Pepenele roșu: Beneficii și curiozități surprinzăt...

Licitațiile blochează testarea elevilor. Raed Arafat a anunțat că elevii nu se vor putea testa săptămâna viitoare pentru că una dintre firmele care au participat la licitația pentru achiziționarea de teste a depus contestație și transportul a fost blocat în urma acestui demers.

Operațiunea Testarea copiilor. Arafat: Achiziția privind testele Covid din salivă pentru școli a fost contestată

„Din păcate, am fost anunțați la data de 5 decembrie de către Oficiul Național de Achiziții Centralizate că achiziția privind testele Covid din salivă pentru școli a fost contestată la CNSC de către una din firmele participante. Asta ne obligă să nu mai semnăm niciun contract până iese prima decizie a primei instanțe.

Te-ar mai interesa: S-au înmulțuit cazurile copiilor bolnavi de diabet...

Dar IGSU, care semnează aceste contracte subsecvente pe baza licitației făcută de ONAC, nu va putea semna din păcate contractele subsecvente săptămâna asta, până se pronunță CNSC și sperăm să avem pronunțarea cu celeritate în acest sens și atunci vom continua” , a declarat șeful DSU, potrivit impact.ro.

 

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private