marți, mai 30, 2023

Președintele ucrainean Volodymyr Zelensky l-a lăudat pe redactorul TV rus care a difuzat în direct o știre de stat cu un semn care protestează împotriva invadării Ucrainei de către Moscova pe care scria: „Opriți războiul… Nu ne pot băga  pe toți în închisoare”.

„Le sunt recunoscător acelor ruși care nu încetează să încerce să transmită adevărul. Celor care luptă împotriva dezinformării și spun adevărul, fapte reale prietenilor și celor dragi”, a spus Zelensky într-un videoclip pe Telegram încărcat marți, a raportat CNN.

Te-ar mai interesa: CNSU a aprobat Planul Național de Răspuns la Situa...

De asemenea, președintele a vorbit direct cu Marina Ovsyannikova, un redactor la postul de televiziune rus Pervyi Kanal (Canalul Unu), care a ridicat o pancartă la emisiunea principală de știri de seară a postului, Vremya, pe care scria: „Opriți războiul! Nu crede propaganda! Te mint aici! Rușii împotriva războiului.

„Și personal femeii care a intrat în studioul Channel One cu un afiș împotriva războiului”, a spus Zelensky, adăugând: „Celor cărora nu le este frică să protesteze. Atâta timp cât țara ta nu s-a închis complet de întreaga lume, transformându-se într-o Coreea de Nord foarte mare, trebuie să lupți. Nu trebuie să-ți pierzi șansa.

Te-ar mai interesa: 10 efecte adverse mai puţin cunoscute ale unui fru...

Channel One a fost primul post care a difuzat în Federația Rusă după căderea Uniunii Sovietice și are peste 250 de milioane de telespectatori în întreaga lume.

Prezentatoarea a continuat să vorbească înainte ca producătorii să treacă rapid la un raport de știri pentru a opri Ovsyannikova să dezvăluie adevărul despre războiul lui Putin.

Ea a înregistrat un videoclip acasă înainte de cascadoria ei curajoasă, spunând: „Responsabilitatea pentru această agresiune este a unui singur bărbat: Vladimir Putin”.

Te-ar mai interesa: Bucureştenii pot primi 4.000 de lei pentru a se te...


Riscă 15 ani de închisoare

Dar acum ar putea fi închisă până la 15 ani. Avocatul ei, Dmitri Zakhvatov, a declarat pentru presa de știri că nu își poate găsi clienta, în ciuda informațiilor că aceasta este reținută la secția de poliție Ostankino din Moscova.

Ovsyannikova a fost arestată de poliția care lucrează pentru Ministerul rus al Afacerilor Interne, scrie DailyMail.

Motivul invocat a fost pentru „acțiunile sale publice care vizează discreditarea utilizării Forțelor Armate ale Federației Ruse pentru a proteja interesele Federației Ruse și ale cetățenilor săi, menținerea păcii și securității internaționale”, a informat agenția de presă TASS.

Te-ar mai interesa: Ciucă și Ciolacu au bătut palma cu sindicaliştii d...

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private