vineri, iunie 9, 2023

Sașa, băiețelul care a rămas orfan din cauza războiul, nu poate fi adoptat. Povestea micuțului s-a a impresionat întreaga țară.

Micuțul a ajuns la Complexul de Servicii Comunitare “Rază de Soare” din Băicoi, județul Prahova. Din păcate, puștiul nu poate fi adoptat, deși a rămas fără părinți, potrivit Cancan.

Pentru că povestea sa a impresionat un număr mare de români, mulți și-au dorit să-l adopte pe micuț și să îi ofere șansa unei vieți normale.

“Nu am mamă și nici tată, au murit. Acum, nu mai am nici țară. Este război în Ucraina, așa că directorul școlii de la noi a decis să ne aducă aici.

Am stat în mai multe locuri și știu că e important să ascult de profesorii mei și să mă comport cum trebuie”, au fost cuvintele rostite de copil, ajuns, între timp, la un centru din Băicoi.

Din păcate, Sașa Reznicenko nu poate fi adoptat,  iar Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Prahova a explicat care este motivul.


Toți acești copii au cetățenie ucraineană și nu au statutul de copii adoptabili

“Minorul la care faceți referire se află în evidența DGASPC Prahova, împreună cu un grup de copii, proveniți din sistemul de protecție din Ucraina.

Toți acești copii au cetățenie ucraineană și nu au statutul de copii adoptabili, în conformitate cu legislația prevăzută în materia adopției din România.

La acest moment, procedura de adopție aplicabilă acestor minori este cea prevăzută de legislația din țara de proveniență, respectiv Ucraina.

Persoanele de naționalitate română, domiciliate în România , care doresc să adopte minorul în cauză nu pot face acest lucru, întrucât acesta nu se află în evidența Registrului Național de Adopții din România și, implicit, nici în evidența Autorității Naționale pentru Protecția Drepturilor Copilului și Adopție ca fiind declarat adoptabil. În prezent, în România, pot fi adoptați doar copiii cetățeni români, pentru care s-a deschis procedura de adopție.

În prezent, copiii ucraineni care se află în evidența DGASPC Prahova, inclusiv minorul Sașa Reznicenko, beneficiază de măsură de protecție specială, până la schimbarea condițiilor care au determinat luarea acestor măsuri și nu putem aprecia când va avea loc această schimbare”, este comunicatul DGASPC Prahova.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

V-ar mai putea interesa:

spitale private