miercuri, decembrie 2, 2020
Virgil Munteanu

Masters și Johnson au fost o echipă de experți care au făcut pionierat în domeniul sexualității umane, atât în ceea ce privește cercetarea, cât și terapia. Descoperirile lor, făcute în anii 60, au schimbat modul în care ne gândim la sex. Studiile lor au arătat că femeile sunt capabile de orgasme multiple, printre altele. Cercetări noi despre sexualitatea femeilor au arătat lucruri care i-ar șoca și pe Masters și Johnson. Iată câteva dintre cele mai noi cercetări în privința sexului.

1. Luna de pe cer și fertilitatea femeilor

Pe vremuri, femeile aveau menstruație când era lună nouă (noaptea era întuneric) și ovulau când era lună plină. Acum, lucrurile s-au mai schimbat, în condițiile în care există lumina artificială din belșug și ecrane strălucitoare: femeile nu mai sunt legate de biologie și natură. Unele chiar au încercat “lunaception” – alterarea luminii din dormitor pentru a schimba perioada de ovulație.

2. Femeile pot rămâne gravide la un interval de cinci până la opt zile din momentul în care au făcut sex. Studiile au arătat că unii spermatozoizi pot supraviețui în mucusul cervical înainte ca ovului să fie fertilizat între cinci și șapte zile.

3. Purtarea tocurilor înalte poate afecta negativ orgasmul femeilor. Femeile care poartă tocuri înalte, nu experimentează sexul în totalitate.

4. Orgasmul face femeile creative. Studiile au arătat că orgasmele fac femeile mai încrezătoare, mai productive și mai creative. În plus, femeile ating orgasmul complet dacă sunt creative.

5. Toate femeile pot atinge orgasmul

Nu există femeie care să nu poată ajunge la orgasm. „Femeile au mașinăria programată pentru a avea orgasme. Însă nu toată lumea învață să folosească mașinăria la fel de bine”, spun experții.

6. Pilulele anticontraceptive scad libidoul

Contracepția hormonală are efecte secundare psihologice. Unele femei au probleme să conceapă copii când nu au luat pilula pentru că sunt atrași de parteneri doar sub influența hormonilor din contraceptive, nefiind compatibili fără extra hormoni.

7. Femeile au trei zone erogene

Clitorisul, Punctul G și deschiderea cervixului. Unii sunt de părere că și sfârcurile ar intra pe lista asta.

8. Buna hidratare aduce orgasme mai bune

Pentru că avem un corp făcut mai ales din fluide, o bună hidratare crește șansele de a ajunge la orgasm.

Parteneri