sâmbătă, mai 28, 2022

Opt din zece români preferă să rămână acasă de Sărbători, alături de cei dragi. Majoritatea oamenilor care au ales această opțiune susțin că au nevoie de timp pentru odihnă și pentru sănătatea mintală.

Sondajul care a dezvăluit aceste date relevă, de asemenea, și faptul că mai mulți români vor rămâne acasă față de anul trecut.

Opt din zece români vor rămâne acasă de sărbători, cu 10% mai mulţi ca anul trecut – arată un sondaj realizat de o platformă de recrutare. Datele prezentate evidenţiază că cei mai mulţi aleg sărbătorile în familie din cauza oboselii acumulate şi din nevoia de a fi mai mult alături de cei dragi. Adriana Leu explică, anunță RRA.

Te-ar mai interesa: Căștile audio, un pericol? Un studiu dezvăluie cât...

8 din 10 români vor rămâne acasă de Sărbători

În cel de al doilea an al pandemiei, riscul de îmbolnăvire este motiv de îngrijorare pentru doar 21% dintre cei care au răspuns sondajului. O treime consideră că riscurile sunt minime, pentru că vor lua toate măsurile necesare pentru a limita expunerea la virus sau vor ține cercul de participanți foarte restrâns, iar 46% nu se tem deloc că s-ar putea îmbolnăvi.

Mai mult de jumătate dintre respondenți spun că vor renunța la revelionul cu prietenii, pentru a sta în familie. 23% plănuiesc să se vadă cu câțiva prieteni, iar alți 10% vor să fie doar cu partenerul. În concluzie, mai mult de 70 de procente vor rămâne acasă de revelion, iar 14% vor petrece la rude sau la prieteni. Doar 5% și-au făcut planuri pentru a petrece în afara orașului în care locuiesc.

Te-ar mai interesa: Cancer vulvar: simptome ascunse despre care ar tre...

Pentru cadourile de Crăciun și pentru petrecerea de revelion, jumătate dintre cei care au răspuns sondajului, vor aloca cel mult 500 de lei pentru fiecare activitate, iar peste 20% nu și-au făcut calculele, încă, sau nu au în plan să cumpere cadouri.

Cheltuielile de sărbători sunt corelate cu așteptările angajaților de a primii sau nu bonus la final de an. 41% dintre respondenți se așteaptă să primească primă sau cadou de la angajator, în timp de 27% cred că nu vor primi nimic.

Te-ar mai interesa: Vlad Ciurea, semnal de alarmă: „Nu trebuie să fim ...

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private