duminică, aprilie 2, 2023

Fasolea este recunoscută ca fiind un aliment important pentru sănătate. Cele mai recente orientări dietetice recomandă consumul a trei căni de fasole pe săptămână.

Specialiştii spun că fasolea uscată poate fi considerată ca făcând parte din grupul “carne, peşte, ouă, nuci “, datorita valorii nutritive ridicate şi datorită conţinutului în proteine.

1. Întârzie îmbătrânirea

Te-ar mai interesa: Dacă suferi de această boală, NU AI VOIE sub nici ...

Revestrarolul, ingredientul din vin care previne deteriorarea ADN-ului și îmbătrânirea se găsește în cantități importante și în fasolea neagră.

2. Conține antioxidanți puternici

Fasolea conține la fel de mulți antioxidanți ca turmericul, fructele de pădure și ceaiul verde. În plus conțin anumiți antioxidanți unici care blochează anumite proteine vinovate de creșterea în greutate și de apariția diabetului.

3. Scade tensiunea arterială

Mai mult de opt studii au arătat că fasolea scade semnificativ tensiuna sistolică și diastolică.

4. Previne cancerul

Cele mai întâlnite tipuri de cancer sunt cel mamar, hepatic, colorectal, de prostată și gastric. Fasolea, nu doar că scade riscul apariției tipurilor de cancer enumerate, dar un extract de fasole numit IP6, este studiat ca posibil medicaent împotriva cancerului.

Te-ar mai interesa: Uită de lecitină! Ce vitamine îți mențin, de fapt,...

5. Scade colesterolul

Un studiu efectuat la Universitatea din Kentucky a arătat că după numai trei săptămâni de aport crescut de fasole s-a redus colesterolul în medie cu 19% şi s-a redus riscul de atac de cord cu aproape 40%. De asemenea, din cauza conţinutului ridicat de fibre, se reduce apetitul pentru alimentele grase mai periculoase. În combinaţie cu nuci, seminţe şi cereale, fasolea formează un complex de fibe şi de proteine vegetale.

Te-ar mai interesa: Alimente pe care nu ar trebuie să le încălzești în...

6. Este bogată în fibre

Fasolea este alimentul perfect pentru dieta săracă în grasimi, deoarece conţine doar 2-3% grăsime. Doar o ceaşcă de fasole poate oferi 15 la sută din carbohidraţii necesari zilnic. Este una dintre cele mai bune surse de fibre alimentare, căci conţine fibre insolubile şi solubile. În timpul digestiei, fibrele solubile formează un gel, care ajută organismul să elimine grasimi, colesterol şi carbohidraţi. Ca un fapt inedit, doar o ceaşcă de fasole fiartă poate oferi 15 grame de fibre alimentare, mai mult de jumătate.

Te-ar mai interesa: Simptomele și cauzele circulației deficitare în or...

7. Ajută la slăbit

Într-un studiu recent, 35 de bărbați obezi au fost împărțiți în mai multe grupuri și au urmat diete de slăbit timp de opt săptămâni. Cei care au urmat o dietă care conținea fasole au slăbit mai mult și în plus li s-a redus și nivelul colesterolului și teniunea arterială.

8. Vitaminele si mineralele din fasole
Fasolea contine o varietate de vitamine si minerale, inclusiv calciu, fosfor, potasiu, acid folic, magneziu si fier. Calciul si fosforul joaca un rol vital in sanatatea oaselor. Potasiul actioneaza impreuna cu sodiul pentru a mentine o tensiune arteriala sanatoasa. Acidul folic este o vitamina B, adesea asociata cu sanatatea sarcinii. El este necesar pentru producerea si intretinerea celulor noi.

Te-ar mai interesa: Ora la care te trezești indică dacă ai probleme cu...

Magneziul are mai multe scopuri in organism: sustine functiile musculare si nervoase, mentine sistemul imunitar, se ingrijeste de sanatatea oaselor si a tensiunii arteriale si ajuta la metabolizarea energiei. Fierul este o parte importanta a proteinelor de transport de oxigen in sange si promoveaza dezvoltarea sanatoasa a celulelor.

 

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private