Sari la conținut

Opt superalimente care protejează tiroida, stimulează metabolismul și întăresc inima

Alimentația sănătoasă este un element cheie pentru menținerea unei stări bune de sănătate, altfel pot fi afectate diverse organe ale corpului, cum ar fi inima, stomacul, creierul și altele.

Astfel, experții în sănătate sfătuiesc încă de la o vârstă fragedă să includeți în alimentație alimente bogate în vitamine și minerale, deoarece acestea sunt cele care întăresc toate sistemele organismului, astfel încât acestea să își poată dezvolta corect funcțiile.

Pe lângă organe, o dietă sănătoasă ajută, de asemenea, la menținerea în echilibru a unor glande precum glanda tiroidă, care produce hormoni ce controlează modul în care organismul folosește energia. Dar atunci când organismul este hrănit cu alimente nesănătoase, cum ar fi grăsimile saturate sau produsele bogate în zahăr, apar probleme de sănătate care dezechilibrează acest hormon, precum și metabolismul și funcția cardiacă.

Astfel, experții în sănătate recomandă consumul de alimente bogate în iod, un mineral cheie în producerea hormonului tiroidian, care, dacă nu este consumat în cantitățile respective, poate provoca afecțiuni precum hipotiroidismul, adică atunci când glanda tiroidă produce mai mulți hormoni tiroidieni decât are nevoie organismul tău. De asemenea, această problemă de sănătate încetinește metabolismul și poate duce la probleme cardiace.

Din acest motiv, site-ul Thanc Guide, via El Clarín, prezintă opt alimente bogate în iod și care sunt benefice pentru sănătatea tiroidei și a altor organe ale corpului:

  • Sarea de masă iodată
  • Pește
  • Alge marine
  • Ouă
  • Creveți
  • Lapte
  • Iaurt
  • Brânză

„Recomandarea este de a include acest tip de alimente în mesele zilnice. În orice caz, merită clarificat faptul că o dietă specială este o completare a tratamentului și nu înlocuiește medicația prescrisă de medic”, arată site-ul.

Alimente de evitat în cazul bolilor tiroidiene

Persoanele care suferă de boli tiroidiene trebuie să aibă o dietă strictă supravegheată de un profesionist din domeniul sănătății. De exemplu, toți cei care au hipotiroidism, potrivit site-ului Centrului Julia Farré, ar trebui să evite consumul următoarelor alimente:

  • Salată crudă de varză roșie, varză și ridichi.
  • Consumul de bulion
  • Soia și produsele din soia, deoarece cresc excreția fecală a hormonului tiroxină. Dacă suferiți de hipotiroidism și dacă consumați produse din soia, doza de hormon levotiroxină trebuie verificată de un endocrinolog.

 

 

 

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Mai citeste si:

Doctorul zilei whatsapp channel