Sari la conținut

Orașul în care oamenii îşi primesc înapoi banii pe taxe și impozite

taxe si impozite marite 2024
Sursă foto: Primăria Snagov

Locuitorii unei localități din România au câștigat în instanță procesul intentat împotriva administrației locale urmând să își recupereze banii pe care i-au primit înapoi în urma majorării taxelor și impozitelor. În urmă cu trei ani, cetățenii au acționat în instanță după ce taxele lor au fost crescute cu până la 50%.

Câștig de cauză pentru 70 de familii din Orșova care au obținut în instanță anularea deciziei de majorare a taxelor locale din anul 2021. Totuși, deocamdată cetățenii nu își vor recupera banii, întrucât primăria a contestat decizia la Curtea de Apel.

Cetățenii sunt indignați. Aceștia ajung să plătească taxe și impozite mult mai mari față de alte orașe din România, care sunt mult mai dezvoltate.

„Nu mi se pare normal. Am ajuns să plătim taxele și impozitele, ca și cum am avea salarii de parlamentari, noi nu avem, nu suntem așa”, a declarat un cetățean din Orșova.

„Cu siguranță avem cele mai mari taxe și simțim că administrația locală ne împovărează cu aceste taxe an de an și ca dovadă, suma nu este colosală, însă m-am simțit nedreptățit și am acționat în instanță într-adevăr”, a mai precizat un alt cetățean din Orșova.

Cetăţenilor le-a sărit în ajutor şi un ONG

„Aceste hotărâri de Consiliu Local au fost atacate în instanță și au fost câștigate de anumite familii din Orșova, motiv pentru care noi, prin Asociația Împreună Renaște Orșova, am ajutat orșovenii care au apelat la noi și am susținut toate aceste demersuri”, precizează Ciprian Mocanu, președinte asociaţia „Împreună Renaștem Orșova”.

Mai mult, Curtea de Conturi le-a solicitat autorităților să revină asupra deciziei de a majora taxele și impozitele ilegale. Despre acest subiect, Antena 3 a încercat să obțină un punct de vedere de la primarul orașului Orșova, Marius-Simion Stoica, însă acesta a refuzat să vorbească cu presa.

În cazul în care decizia Curții va rămâne definitivă, orșovenilor trebuie să le fie restituite banii colectați ilegal.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Doctorul zilei whatsapp channel