vineri, septembrie 17, 2021

Cum este nevoie să se mai ia din presiunea enormă pusă pe spitale, noile măsuri prevăd ca bolnavii COVID cu forme ușoare să rămână la domiciliu, sub atenta monitorizare a medicilor de familie.

Medicii

de familie s-au arătat de multe ori nemulțumiți de aceste măsuri pe care autoritățile vor să le ia cu privire la bolnavii cu forme ușoare de COVID. Însă în ciuda opoziției și contestărilor aduse de medicii de familie, Guvernul urmează să dea astăzi ordonanță de urgență prin care persoanele care suferă de COVID-19 și sunt asimptomatice să fie tratate la domiciliu cu ajutorul medicilor de familie.

Este o soluție găsită de autorități pentru a mai lua din presiunea pusă pe spitalele din întreaga țară, în condițiile în care numărul bolnavilor crește de la o zi la alta.

Proiectul a fost deja

contestat de medicii de familie care spun că exclud orice variantă în care ar trebui să examineze pe pacienți la domiciliu pentru că nu au cum să se protejeze.

Iată însă cum explică ministrul sănătății, Nelu Tătaru, potrivit Rador: ”Ordonanța de urgență, prin care se aduc modificări Legii 136, și în care pacienții asimptomatici sau oligosimptomatici fără comorbidități vor fi tratați acasă.

Avem aici, în proiect, un contract de suplimentare a medicilor de familie cu Casa de Asigurări, în care vor primi 30 de puncte pentru un pacient monitorizat la domiciliu, precum, medicii de familie pot participa

prin achiziţii de servicii medicale, prin prestări de servicii la Direcții de Sănătate Publică, pentru recoltări sau pentru anchete epidemiologice prin prestări de servicii, până la 8 ore pe zi. Această monitorizare a pacienților asimptomatici și tratamentul lor la domiciliu, precum și cu ajutorul Ministerului de Interne, a Departamentului de Situații de Urgență, acești pacienți vor fi programați și duși la evaluări paraclinice în spitalele care sunt de suport.

Ultimele stiri