miercuri, iunie 29, 2022

Numărul de cazuri de rujeolă, la nivel mondial, a crescut cu 300% în primele trei luni ale anului 2019, în comparaţie cu aceeaşi perioadă a anului trecut, pe fondul unei scăderi a ratei vaccinării, potrivit Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS), citată de France 24. 

Rujeola, o boală contagioasă, poate fi prevenită prin intermediul unui vaccin care se administrează în două doze, însă OMS a avertizat în ultimele luni că rata vaccinării a scăzut alarmant de mult la nivel global. „Datele preliminare arată că numărul de cazuri a crescut cu 300% în primele trei luni ale lui 2019 faţă de aceeaşi perioadă din 2018.

Te-ar mai interesa: Horoscop 29 iunie: Ce zodii au un final de lună de...

Acesta este al treilea an consecutiv în care înregistrăm creşteri”, arată instituţia într-un comunicat, remis france24.com.   „Chiar dacă datele sunt provizorii, ele indică un trend. Multe ţări se confruntă cu epidemii de rujeolă, iar toate regiunile lumii înregistrează din ce în ce mai multe cazuri”, potrivit aceleiaşi surse.

OMS atrage atenţia că doar unul din zece cazuri de rujeolă se raportează la nivel mondial, ceea ce înseamnă că numărul total al îmbolnăvirilor ar putea fi mult mai mare.

„Creşteri ale numărului de cazuri s-au înregistrat şi în ţări cu rate ridicate ale vaccinării, cum ar fi Statele Unite”, mai arată OMS.   Organizaţia avertizează că zona cea mai afectată de această creştere este Africa. Acest continent a înregistrat o creştere de 700% a numărului de cazuri de rujeolă faţă de anul trecut, în special din cauza ratei scăzute a vaccinării.

Te-ar mai interesa: Băutura aurie care scade glicemia! Este indicată a...

 

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private