joi, iulie 9, 2020

Orgasmul este metoda de eliberare a organismului, căruia îi urmează o serie de hormoni care ne fac fericiți.

Femeile și bărbații au orgasm în mod diferit. La bărbați este ca o eliberare, în timp ce femeile îl resimt mai intens.

Conform cercetărilor, se pare că orgasmul masculin poate dura între 3-15 secunde, cu o medie de circa 7-10 secunde de plăcere provocată de euforia neuromusculară.

Citește și:

În schimb, mai multe cercetări separate au evidenţiat faptul că orgasmul resimţit de femei în timpul actului sexual este diferit de cel al bărbaţilor atât ca senzaţie, cât şi ca durată şi scop.

În timp ce orgasmul masculin este resimţit şi localizat în muşchiul bulbospongios, care începe în sfincterul anal şi continuă de-a lungul penisului, femeile resimt orgasmul mai difuz, dar în mai multe zone ale aparatului genital, respectiv în clitoris, vagin, uter şi chiar anus.

Citește și:

Există mai multe teorii conform cărora orgasmul feminin durează mai mult decât cel masculin, pentru că astfel cresc şansele ca femeia respectivă să rămână gravidă.

În acest scop, musculatura vaginală se contractă la maximum în timpul orgasmului pentru a stimula penisul să ejaculeze, iar contracţiile vaginale continuă chiar după terminarea ejaculării pentru ca sperma astfel rezultată să fie împinsă cât mai adânc înspre uter, tocmai pentru a facilita fertilizarea ovulului. De fapt, biologii britanici Robin Baker şi Mark Bellis susţin că orgasmul feminin are o acţiune de absorbţie similară până la un punct cu capacitatea esofagului de a înghiţi, calitate care nu poate servi altui scop decât reţinerii şi transportării unei cantităţi cât mai mari de spermă spre uter. Aceste observaţii, plus descoperirea faptului că femeile ajung la orgasm mai uşor atunci când sunt în perioada de ovulaţie, demonstrează încă o dată că orgasmul feminin s-a adaptat pentru a favoriza fertilizarea. Iată câteva lucruri mai puțin știute despre orgasm.

  • Clitorisul are aproximativ 8000 de terminații nervoase
  • Majoritatea femeilor(70%) au nevoie de stimularea clitorisului pentru a atinge orgasmul
  • 20% dintre femei pot avea orgasm chiar și de la sărutat
  • Pragul de durere al unei femei, crește în timpul orgasmului, cu 107%
  • 3% dintre femei au recunoscut că au avut orgasm în timpul nașterii
  • 94% dintre femei au orgasm în timpul sexului anal
  • 10% dintre femei au putut să atingă orgasmul pentru că au făcut exerciții fizice

Parteneri