Otrava albă pe care o consumăm în fiecare zi. Acest aditiv este mai nociv decât zahărul sau sarea

Otrava albă pe care o consumăm în fiecare zi. Acest aditiv este mai nociv decât zahărul sau sarea
Otrava albă pe care o consumăm în fiecare zi. Acest aditiv este mai nociv decât zahărul sau sarea

Glutamatul de sodiu E621 este aditivul adăugat în toate alimentele şi în toate preparatele din restaurante. Scopul utilizării pudrei cristaline, asemănătoare cu zahărul sau sarea, este de a intensifica aroma mâncării pentru a obţine mai mult profit.

Glutamatul de sodiu creşte pofta de mâncare, determinându-i pe oameni să mănânce exagerat de mult, ceea ce în timp duce la îngrăşare. Medicii atrag atenţia asupra faptului că din cauza acestui aditiv se declanşează dependenţele de mâncare.

Potrivit presei americane, substanţa se găseşte în cârnaţi, salam, chipsuri, mixurile pentru supă, alimente conservate şi bere, iar companiile din industrie o utilizează pentru a oferi savoare alimentelor de proastă calitate şi pentru a reduce costurile de producţie.

Glutamatul de sodiu fost descoperit în 1907 de Ikeda Kikunae, în timp ce făcea diferite experimente. Japonezul încerca să descopere  substanţa cu ajutorul căreia aroma naturală a alimentelor congelate sau conservate putea fi îmbunătăţită.

În scurt timp, a devenit extrem de popular în America. Glutamatul de sodium are un efect negativ asupra papilelor gustative, iar consumul exagerat de alimente care au în componenţă acest aditiv provoacă ameţeli, migrene, palpitaţii, slăbiciuni şi dureri în piept.

Specialiştii susţin că glutamatul este substanţa din cauza căreia nu putem renunţa la chipsuri, snacksuri şi semi-preparate.

0 distribuiri
comentarii pe aceasta pagina postate direct pe Facebook