Chiar dacă tentaţia e mare, nu exagera cu ouăle, mai ales de Pște. Dacă mănânci mai mult de şase pe săptămână este extrem de riscant pentru sănătate.
În plus, proteinele din albuşul de ou pot cauza alergii, motiv pentru care trebuie evitate de către persoanele sensibile, mai ales de copiii foarte mici.
Ouăle trebuie consumate cu prudenţă şi de cei care suferă de boli renale, gută sau hepatită. La aceste persoane, ouăle şi carnea duc la un aport excesiv de proteine, care creşte ureea sau creatinina. La cei cu ciroză hepatică, un consum ridicat de proteine cauzează encefalopatie. De asemenea, un studiu realizat de cercetătorii de la Brigham and Woman’s Hospital, SUA, arată că ouăle sunt periculoase şi pentru diabetici. „Cu cât consumă mai multe ouă, cu atât riscul de a muri este mai mare“, afirmă Luc Djousse, epidemiolog la Brigham and Woman’s Hospital. Vârstnicii cu un nivel mare al colesterolului trebuie să consume cât mai puţine ouă sau chiar deloc, iar cei sănătoşi pot mânca două-trei ouă fierte pe săptămână.
RECOMANDĂRILE DOCTORULUI ZILEI PENTRU PAŞTE:
Miercurea Mare. În Miercurea Mare este Cina cea de Taină a Fiului lui Dumnezeu cu Apostolii,…
Ce să alegi pentru masa de Paște, măsline negre sau verzi? Măslinele negre și cele…
Omul de știință britanic Alan Turing s-a impus ca un simbol al secolului XX datorită…
Doctorul Tudor Ciuhodaru a discutat despre starea de sănătate a renumitului actor Florin Piersic, exclusiv…
Săptămâna Patimilor reprezintă o perioadă de smerenie și purificare spirituală pentru credincioși în preajma celei…
Există mai multe tipuri de alimente și băuturi al căror consum ar trebui să îl…