Sari la conținut

Ovidiu Bojor: cel mai bun  remediu pentru dizolvarea cheagurilor de sânge. „Ajutați-vă corpul să lupte cu boala”

Ovidiu Bojor: beneficiile pentru sănătate ale frunzelor de prun
Sursă foto: arhiva Doctorul Zilei
Cura de 10 zile cu infuzie de frunze de prun pentru dizolvarea cheagurilor

Ovidiu Bojor: cel mai bun  remediu pentru dizolvarea cheagurilor de sânge. „Ajutați-vă corpul să lupte cu boala”

Dr. Ovidiu Bojor, doctor farmacist şi membru al Academiei de Ştiinţe Medicale, este de părere că este mai bine să prevenim decât să tratăm.

Cel cunoscut drept inventatorul fitoterapiei moderne în România a vorbit deseori despre influența benefică a naturii asupra sănătății și a împărtășit oamenilor din România diverse rețete naturiste extrem de eficiente.

Ovidiu Bojor: „Ajutați-vă corpul să lupte cu boala”

„E mai bine să prevenim decât să tratăm, chit că e vorba de un simplu guturai sau de o gripă. Întăriţi-vă sistemul de apărare al organismului prin odihnă – minim opt ore de somn pe zi, mişcare, alimentaţie curată şi sănătoasă şi un stil de viaţă ordonat.

Citeste si:

Dacă vă alegeţi cu răceli şi cu gripe, atunci ajutaţi-vă corpul să lupte cu boala. Ţineţi aproape de vitamina C naturală, minim un gram pe zi, plus fructe şi legume bogate în vitamina C naturală. Goji, măceşe, catină. Zilnic, atât în forma naturală, cât şi sub formă de siropuri, extracte, ceaiuri, infuzii.

Febra este o reacţie de apărare a organismului şi ea arata că luptăm cu boala. Dacă, însă, febra ajunge la cote prea înalte, mizaţi pe chinina şi pe coaja de salcie – infuzii. Sunt antifebrifuge naturale“, este de părere Ovidiu Bojor.

Cel mai bun  remediu pentru dizolvarea cheagurilor de sânge

Trombofeblita este consecința apariției unui proces inflamator survenit în urma formării unui cheag de sânge care blochează circulaţia sanguină la nivelul venelor. La rândul ei, ateroscleroza se manifestă prin îngustarea arterelor ca urmare a acumulării de plăci.

În acest caz, profesorul Ovidiu Bojor a recomandat un remediu natural miraculos care dizolvă cheagurile de sânge, pe bază de frunze de prun.

Iată rețeta, pas cu pas:

  • Se culege o mână de frunze de prun proaspete (8-10 frunze).
  • Se lasă la infuzat într-o cană cu lapte de capră clocotit.
  • Se lasă 10 minute acoperit, apoi se strecoară.
  • Se îndulcește cu puțină miere de albine.
  • Pentru dizolvarea cheagurilor de pe pereții arterelor, se recomandă consumul a câte 2 căni de ceai pe zi, una dimineața și una seară, timp de 10 zile, potrivit site-ului secretele.com.

Remediu împotriva febrei, anemiei, hemoroizilor

Frunzele de prun sunt la fel de eficiente în combaterea febrei şi anemiei şi în diminuarea simptomatologiei specifice bolii hemoroidale.

  • Împotriva febrei, se pun 30 de grame de frunze mărunţite la fiert timp de 5 minute într-un litru de apă. Infuzia astfel obţinută se lasă la răcit timp de 10 minute. Se bea câte o cană de două ori pe zi.
  • Pentru tratarea anemiei şi simptomatologiei specifice bolii hemoroidale, profesorul Ovidiu Bojor recomandă următorul remediu: se pun 30 g de frunze de prun proaspete la fiert într-un litru de apă. După ce apă începe să clocotească, se lasă 10 minute la foc mic, apoi se strecoară și se adaugă 1 linguriță de miere. Se bea câte 1 ceașcă mică pe zi, seară, înainte de culcare.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.