marți, august 16, 2022

Pacient dezamăgit că nu are nicio boală. Vasi Rădulescu, medic și scriitor povestește pe pagina sa de socializare că uneori se confruntă cu situații aparent ciudate în timp ce își practică meseria.

Medicul român spune că a avut pacienți cu analize bune, care deși nu aveau nicio boală plecau dezamăgiți din cabinetul tău. În acest context, Vasi Rădulescu subliniază că mulți oameni sunt atât de apăsați psihic, încât caută boli clare ca să poată explica ce simt.

Te-ar mai interesa: Dezvăluirile unei actrițe celebre: ”M-am oprit pen...

„La medic se întâmplă și lucruri (aparent) ciudate.

Consulți un pacient, îi faci analize și investigații multiple, constați că nu are nimic în neregulă. Îi spui asta și îl vezi cât e de dezamăgit. „Cum, nicio boală, domnule doctor?” îți zice mirat. „Nicio boală. Nu vă bucurați?”

„Da’ măcar o rețetă cu ceva îmi dați și mie?” se mai agață ușurel. „Păi ce să vă dau? Nu e cazul de nicio pastilă.”

Îl vezi că pleacă, ținând privirea în jos, într-o suferință de neînchipuit. Nici măcar o hepatită, un diabet, o pneumonie acolo…


Te-ar mai interesa: Condimentul minune care crește libidoul, previne c...

Depresia nu înseamnă nebunie

Poate vi se pare amuzantă postarea. Nu e. Mulți oameni sunt atât de apăsați psihic sau pur și simplu ipohondri, încât caută boli clare ca să poată explica ce simt. Și sunt tare dezamăgiți când nu există bolile.

Apoi se pot întâmpla două lucruri. Dacă le recomanzi un consult la psiholog sau psihiatru, se vor uita încruntat că tocmai i-ai făcut nebuni. Nu. Tulburările psihice sunt frecvente, depresia spre exemplu nu înseamnă nebunie. Puțini acceptă cu deschidere dialogul mai departe, căutând real soluții.

Te-ar mai interesa: Ești mereu furios, supărat, stresat? Calmează-ți n...

Cred că trebuie să ne deschidem mai mult. Repet, nu e de glumit. Faptul că medicul internist nu-ți găsește nicio boală e o mare eliberare. Apoi ai de lucru serios să ajungi în armonie și să scapi de ceea ce te apasă, cu implicare masivă din partea ta, dar și ajutor specializat. Viața e complexă, nu zice nimeni că e ușoară. Dar o putem trăi frumos. Și merită”, a scris medicul Vasi Rădulescu pe contul său de Facebook.

Te-ar mai interesa: Vestea tristă a zilei! O îndrăgită actriță a murit...

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private