joi, octombrie 22, 2020

Pacientele cu cancer de sân beneficiază în Capitală de teste genetice gratuite. Asociaţiile de pacienţi cer teste genetice gratuite pentru toate femeile care suferă de cancer mamar.

Medicii spun că tratamentul personalizat, prescris în urma acestor testări le poate prelungi viaţa. Deocamdată doar pacientele din Bucureşti le primesc gratuit, printr-un program al primăriei, conform site-ului stirileprotv.ro.

Citește și:

3700 de euro costa acest test genetic, iar analizele nu se fac în România. Puţine femei îşi permit testul, deşi el este necesar, spun doctorii, pentru a stabli o schemă de tratament personalizată.

Printr-un program al Primăriei Capitalei, 37 de femei diagnosticate cu cancer mamar au beneficiat gratuit de această testare. În total vor fi 1000.

Gabriela Firea, primarul general al Capitalei: ″Trebuie să aibă buletin de Bucureşti.″⁣ Asociaţiile de pacienţi cer ca statul să deconteze acest test pentru toate femeile care suferă de cancer mamar.

Citește și:

Cezar Irimia, preşedintele asociaţiei pacienţilor cu cancer: ”Aş sugera autorităţilor să facă acest lucru la nivel naţional, am cerut asta din 2008.″

Anual, în România, sunt diagnosticate aproape 9.000 de cazuri de cancer mamar. 36 la sută dintre paciente mor, în condiţiile în care media europeană este de 29 de procente.

Parteneri--