Sari la conținut

Pacienți din București transferați la Iași cu o aeronavă militară

Pacienți din București transferați la Iași cu o aeronavă militară. Aceștia sunt în stare gravă, decizia fiind de ultim moment. Trei pacienți cu coronavirus, aflați în stare gravă, au fost transportați, vineri, de la București la Iași, cu o aeronavă a Forțelor Aeriene Române.

”O aeronavă C-27J Spartan a Forțelor Aeriene Române, configurată pentru misiuni medicale, efectuează vineri, 9 aprilie, o misiune umanitară pe ruta Otopeni – Iași pentru transportul, în regim de urgență, a trei pacienți infectați cu virusul SARS-CoV-2, aflați în stare gravă”, transmis Ministerul Apărării Naționale.

Ministerul a precizat că echipa medicală, care au însoțit bolnavii, este formată din specialiști ai SMURD București și ai Ministerului Apărării Naționale, iar transportul pacienților de la unitățile spitalicești către aeroport s-a realizat cu ambulanțe ale SMURD și ale Serviciului de Ambulanță București-Ilfov.

Aeronava a decolat din Baza 90 Transport Aerian vineri, în jurul orei 15.00. Reamintim că zboruri similare au avut loc în lunile noiembrie și decembrie ale anului trecut.

Se pare că aglomerarea secțiilor ATI de la spitalele care tratează pacienți infectați cu virusul ucigaș a generat ș evacuarea de urgență a Spitalului Foișor, sute de pacienți cu afecțiuni ortopedice fiind trimiși acasă, unii fiind operați cu o zi înainte.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.