Sari la conținut

Zeci de pacienți, evacuați de la Spitalul Foișor. Doar câțiva sunt transferați la alte spitale, restul au fost trimiși acasă

Din cei 90 de pacienți evacuați de la Spitalul Foișor, doar 20 sunt transferați la alte spitale. Ceilalți 70 vor trebui să meargă acasă, deși unii din ei sunt operați și mulți locuiesc în afara Bucureștiului, conform declarațiilor rudelor și pacienților. Pentru unii dintre pacienți, operațiile vor fi amânate.

Ultimele informaţii de la faţa locului arată că pacienții ar urma să fie transferaţi la spitale din Bucureşti, după cum urmează: patru la Spitalul Floreasca, cinci la Spitalul Universitar, câte unul la Spitalul Bagdasar-Arseni şi unul la Spitalul Elias şi un pacient va fi transferat la spitalul din Galaţi. Ceilalţi nouă pacienţi, care au fost operaţi sau urmau să fie operaţi, vor fi lăsaţi acasă.

„Sub jumătate din secția de terapie intensivă era ocupată. Sâmbătă dimineață spitalul va începe să primească pacienți COVID”, a spus Raed Arafat.

De asemenea, există informaţii conform cărora medicii de la Spitalul Foişor au fost înştiinţaţi încă de la ora 10.00 că spitalul urmează să devină unul suport Covid şi şi-au manifestat nemulţumirea faţă de acest lucru.

Ordinul de evacuare a spitalului a fost transmis în cursul zilei, spune Arafat, fără a preciza ora.

Fiica unei paciente a povestit momentele de groază prin care trec: „Mama a suferit o operație la genunchi, o intervenție chirurgicală care necesită recuperare. I s-a spus că trebuie să țină legătura cu medicul. Şi mă întreb, medicul unde o să o vadă în continuare că este proaspăt operată? Astăzi a fost scoasă de la Terapie Intensivă, a fost trecută astăzi pe salon și acum trebuie să o luăm acasă”.

 

 

Doctorul zilei whatsapp channel

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Mai citeste si: