joi, august 18, 2022

Trei pacienți români de COVID-19 în stare critică au fost transferați joi în Polonia, la Łódź. Este vorba despre pacienți care au fost internați în unități de primiri urgențe din București, aflați în stare stabilă, transportabili, intubați și care necesită asistență medicală de specialitate într-o secție de anestezie-terapie intensivă, anunță Ministerul Sănătății.

Te-ar mai interesa: Evită acest tip de masline! Sunt încărcate de adit...

„Mulțumim colegilor noștri din Polonia pentru sprijin și promptitudine. În aceste zile foarte grele, continuăm eforturile pentru a găsi soluții în vederea aprovizionării spitalelor cu medicamentele necesare și pentru acordarea asistenței medicale pacienților care au nevoie, inclusiv prin transfer în afara granițelor”, a declarat Cseke Attila, ministrul interimar al Sănătății, potrivit hotnews.ro.

România nu mai are niciun pat liber la ATI

În spitalele din România nu mai sunt paturi libere de Terapie Intensivă pentru pacienți COVID-19 de câteva săptămâni. Potrivit informațiilor HotNews.ro, sute de pacienți așteaptă un pat ATI în unitățile de primiri urgențe ale spitalelor din toată țara.

Te-ar mai interesa: Trei zodii care au noroc cu carul. Te afli printre...

România a transferat deja 30 de pacienți COVID-19 în stare critică în Ungaria, pentru a fi tratați în secții de Terapie Intensivă.

Polonia vrea să acorde ajutor medical României

Președintele Klaus Iohannis a participat luni, 18 octombrie 2021, la o întâlnire în format videoconferință cu Președintele Consiliului European, Charles Michel, cu Președintele Republicii Lituania și premierii din Polonia, Slovacia și Slovenia, în pregătirea reuniunii Consiliului European din 21-22 octombrie de la Bruxelles, Regatul Belgiei, în cadrul căreia liderii europeni și-au exprimat disponibilitatea de sprijin pentru țara noastră.

Te-ar mai interesa: De ce se spune despre gută că e boala oamenilor bo...

În urma acestei întâlniri online, în data de 19 octombrie 2021, ministrul interimar al Sănătății, Cseke Attila a avut o discuție similară cu omologul polon, Adam Niedzielski care a asigurat ministrul român că analizează posibilitatea acordării de ajutor medical României.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private