marți, iunie 6, 2023

Pacienți, vindecați de cancer de prostată cu acest FRUCT. Distruge instant celulele canceroase. Cancerul de prostată este cea mai frecventă și a doua formă de cancer la bărbați, conform  Institutului Național al Cancerului.

Un studiu recent, publicată în revista Prostate Cancer and Prostate Diseases, a scos în evidență beneficiile consumul de roșii și ratele cancerului de prostată. Oamenii de știință au constatat că există o corelație inversă directă între cantitatea de alimente din tomate consumată și riscul de cancer de prostată.

Te-ar mai interesa: Pe cine înțeapă țânțarii mai mult? Dr. Tudor Ciuho...

Pacienți, vindecați de cancer de prostată cu acest FRUCT. Distruge instant celulele canceroase

Medicii atrag atenția că o dietă bogată în fructe și legume are numeroase efecte pozitive asupra sănătății, de la scăderea tensiunii arteriale, la reducerea riscului de boli de inimă și accident vascular cerebral, până la prevenirea multor tipuri diferite de cancer

Roșiile, care sunt un fruct, dar confundate în mod obișnuit cu o legumă, sunt unul dintre cele mai consumate și, de asemenea, populare într-o varietate de forme procesate, de la sos de spaghete la ketchup .

Antioxidanții din fruct  protejează prostata

La fel ca majoritatea fructelor, roșiile sunt pline de vitamine și antioxidanți care susțin sănătatea. În plus, ele includ un ingredient puternic care poate ajuta bărbații să-și mențină cancerul de prostată și să funcționeze optim, potrivit healthdigest.com.

Te-ar mai interesa: Avertismentul experților: Cea mai mortală boală in...

Licopenul,  cel mai puternic antioxidant

Așadar, roșiile sunt una dintre sursele naturale de top ale puternicului antioxidant licopen, care este un tip de pigment organic responsabil pentru a oferi fructelor culoarea roșie intensă. Potrivit unui studiu din 2021 publicat în revista Biomedicine and Pharmacotherapy, licopenul este cel mai puternic dintre diverșii antioxidanți caroten și prezintă proprietăți anticancerigene puternice împotriva unei varietăți de diferite tipuri de cancer.

Te-ar mai interesa: Ce este cancerul rectal și cum se diferențiază de ...

Un studiu din 2020 publicat în Biomedicine and Pharmacology a arătat că licopenul, un colorant natural ce oferă alimentelor pigmentul roşu, poate inhiba progresia și proliferarea celulelor canceroase de prostată, dar poate să provoace moartea celulelor canceroase.

În studiu, acest efect a fost demonstrat direct asupra culturilor de celule canceroase într-o eprubetă și la subiecți umani vii. Cercetătorii au descoperit că licopenul acționează asupra „căilor de semnalizare” ale celulelor canceroase în moduri care pot preveni de fapt cancerul de prostată înainte ca acesta să se dezvolte. Dacă a existat vreodată un studiu care să-i determine pe toți bărbații să-și mănânce produsele din roșii, acesta este.

Te-ar mai interesa: Incredibil dar adevărat! Tatăl acestui copil nu s-...


Roșiile gătite, beneficii optime pentru sănătate?

Un consum mai mare de roșii este asociat cu rate mai scăzute de cancer de prostată numai atunci când roșiile sunt gătite sau atunci când roșiile sunt consumate crude.

De asemenea, cercetătorii de la Universitatea Cornell au descoperit încă din 2002 că gătitul roșiilor nu numai că le crește conținutul de licopen, dar le crește activitatea antioxidantă totală. Studiul a demonstra că, în unele cazuri, consumul de produse gătite poate fi mai sănătos decât consumul versiunii crude. Bărbații care doresc să-și ofere prostatei cea mai bună protecție pe care o oferă Mama Natură ar trebui să ia în considerare consumul zilnic sau regulat al sosurilor făcute din roșii.

Te-ar mai interesa: Horoscop 6 iunie. Se anunță o sumă mare și neaștep...

Cancerul de prostată

Prostata, glandă a sistemului reproducător masculin, are multiple roluri în organism, precum: secreția de fluid ce intră în compoziția lichidului seminal, rol în micțiune, în funcția erectilă. Prostata poate fi afectată de trei tipuri de afecțiuni: hiperplazia („adenomul de prostată”), prostatita (afecțiunea inflamatorie acută sau cronică) și cancerul de prostată.

Cancerul de prostată, o cauză importantă de mortalitate la bărbat, se dezvoltă lent și de obicei asimptomatic, la nivelul zonei periferice a prostatei.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private