Sari la conținut

Pacienții bolnavi de cancer sunt nevoiți să ia decizii imposibile. „Apelează la cămătari”

Pacienții bolnavi de cancer sunt nevoiți să ia decizii imposibile. Prețurile ridicate forțează zeci de mii de pacienți vulnerabili bolnavi de cancer să apeleze la cămătari, în timp ce unii se tem de evacuare. Organizația caritabilă a declarat că guvernul trebuie să facă mai mult pentru a ajuta, deoarece presiunile financiare au avut un „efect devastator”.

Cercetările Macmillan au arătat că unele persoane bolnave de cancer obțin împrumuturi de la creditori fără licență, în timp ce altele riscă să fie forțate. Rachel Kirby-Rider, director executiv al organizației Young Lives vs Cancer, a declarat că mulți pacienți cu cancer și familiile lor au „ajuns la fundul sacului”.

Pacienții bolnavi de cancer sunt sunt nevoiți să ia decizii imposibile. „Apelează la cămătari”

„Sunt nevoiți să ia decizii imposibile, cum ar fi să își țină copilul sau membrul de familie bolnav de cancer la căldură atunci când acesta urmează un tratament sau să pună mâncare pe masă.

Este deja destul de rău pentru oamenii care se confruntă cu stresul inimaginabil al cancerului, fără a mai fi nevoiți să se gândească și la cum își vor permite să plătească lucrurile esențiale. Asistenții noștri sociali spun că nu au văzut niciodată o situație atât de dificilă.

Acest lucru nu este corect, iar guvernul trebuie să facă mai mult pentru a sprijini persoanele cu cancer și familiile lor care se confruntă cu creșterea costurilor.”, a spus Rachel Kirby-Rider.

Persoane bolnave de cancer plătesc o factură mai mare la energie pentru că trebuie să petreacă mai mult timp acasă sau mențină camerele la temperaturi mai ridicate din cauza nevoilor de tratament. Această evoluție este alarmantă, deoarece nutriția, căldura și igiena sunt vitale pentru cei suferă de această boală, potrivit pronews.gr.

„Acest lucru coincide adesea cu o pierdere semnificativă de venituri din cauza faptului că nu pot lucra. Este clar, din aceste constatări șocante, că mulți oameni nu se pot descurca.

În ciuda prețurilor en-gros mai mici, facturile la energie vor crește din nou în aprilie, dar multe gospodării nu vor mai primi la fel de mult sprijin, potrivit Express

Guvernul are resursele necesare pentru a face mai mult.”

„A avea cancer poate însemna să te confrunți cu multe cheltuieli de trai suplimentare ascunse, fie că este vorba de deplasarea la spital, de lipsa de la locul de muncă sau de menținerea căldurii în casă în timpul tratamentului.

Este îngrijorător faptul că cei afectați de cancer se confruntă cu provocări financiare atât de dificile și încurajăm oamenii să caute sprijin”, a declarant Martin Ledwick, asistentul șef de informații al Cancer Research UK.

Guvernul spune că „ne-am angajat să le oferim oamenilor sprijinul la care au dreptul cât mai repede posibil și vom acorda ajutoare retroactiv pentru a ne asigura că nimeni nu pierde nimic.”

Mulți oameni se confruntă cu întârzieri inacceptabil de lungi pentru obținerea de sprijin financiar, iar un sfert dintre persoanele bolnave de cancer care beneficiază de plata pentru independență personală așteaptă mai mult de 16 săptămâni pentru prima tranșă.

Persoanele bolnave de cancer sunt afectate în mod disproporționat

Directorul executiv al organizației caritabile Maggie’s Cancer, Dame Laura Lee, mai spune că „persoanele bolnave de cancer sunt afectate în mod disproporționat de criza costului vieții și este profund șocant.”

Pacienții sunt încurajați să aplice pentru subvențiile. Potrivit sursei, statul va finanța servicii de asistență socială în comunitățile din Marea Britanie.

Richard Pugh, de la Macmillan, a declarat: „În fiecare zi auzim de la persoane care trăiesc cu cancer și care se luptă să se descurce și să plătească pentru cele mai elementare lucruri.

„Este dezolant faptul că oamenii nu au altă soluție decât să își vândă bunurile personale sau să contracteze împrumuturi, ceea ce îi împinge la îndatorare. Este esențial ca toți cei care simt presiunea să știe că suntem aici pentru e”, a mai declarant Pugh .

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Mai citeste si:

Doctorul zilei whatsapp channel