Sari la conținut

Totul despre cancerul de colon. Medic oncolog: Simptomele  nu apar până când…

Sursă foto: artwork

Totul despre cancerul de colon. Cancerul de colon apare atunci când celulele care căptușesc rectul devin anormale și cresc necontrolat. Un oncolog oferă câteva sfaturi cheie pentru a reduce riscul de a avea acest cancer potențial mortal.

Cancerul de colon: Ce trebuie să faceți pentru a vă reduce riscul?

 Nutriție și greutate sănătoasă

Potrivit medicului oncolog,  controlul greutății este o parte importantă în prevenirea cancerului de colon.

„Pacienții obezi prezintă un risc mai mare de a dezvolta cancer de colon. Cauza poate fi legată de rezistența la insulină și de un control deficitar al glucozei, care poate stimula celulele canceroase să crească”.

Una dintre cele mai bune modalități de a pierde în greutate este printr-un plan de alimentație sănătoasă care include o mare varietate de alimente integrale.

” Există dovezi ale unei asocieri directe între alimentele procesate, carnea roșie și cancerul de colon. Există, de asemenea, dovezi că o dietă echilibrată de fructe și legume reduce riscul acestui cancer.”

Recomandare de la oncolog: Faceți mai multe exerciții fizice

Pe lângă consumul de mese mai sănătoase, chirurgul recomandă o activitate fizică regulată ca mijloc de reducere a riscului de cancer.

” Exercițiul fizic este considerat antiinflamator și are, de asemenea, un efect pozitiv asupra celulelor imunitare și a bacteriilor din corpul nostru, care ajută la prevenirea apariției cancerului de colon”.

Potrivit Societății Americane de Cancer, adulții trebuie să facă cel puțin 150 de minute de exerciții fizice de intensitate moderată pe săptămână sau 75 de minute de exerciții fizice de intensitate viguroasă, de preferință repartizate pe parcursul săptămânii.

Examinări regulate

Chirurgul spune că o altă modalitate de a vă proteja de un caz de cancer de colon care vă pune viața în pericol este să vă faceți examinări regulate.

„Depistarea cancerului de colon cu ajutorul colonoscopiei vă reduce riscul deoarece cancerul de colon Cancerul de colon începe ca un polip precanceros care poate fi îndepărtat în timpul unei colonoscopii. Recomandările actuale sunt că toate persoanele cu vârsta de peste 45 de ani ar trebui să facă o colonoscopie preventivă.”

Totul despre cancerul. Renunțați la fumat și la alcool

În cele din urmă, experții de la Societatea Americană de Cancer (ACS) spun că fumatul și consumul de alcool sunt două obiceiuri care au fost legate de cancerul de colon și sfătuiesc să renunți la ambele.

„Persoanele care fumează pentru o perioadă lungă de timp sunt mai predispuse decât nefumătorii să dezvolte și să moară din cauza cancerului de colon sau rectal (…) cel mai bine este să nu consumați deloc alcool”.

 

 

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Mai citeste si:

Doctorul zilei whatsapp channel