Sari la conținut

Pacienții cu Covid-19 din acest spital mor „într-un ritm pe care nu l-am văzut niciodată să moară înainte” – și afectează lucrătorii din domeniul sănătății

Spitalul Sparrow din Lansing se confruntă cu o situație greu de imaginat și cu un puternic impact emoțional: rata deceselor este într-o creștere amețitoare. Asistenta Katie Sefton nu s-a gândit niciodată că virusul Covid-19 ar putea îmbolnăvi atât de rău – și cu siguranță nu atât de târziu în pandemie, potrivit CNN.

„Speram cu adevărat că ne vom vaccina (toți) și că lucrurile vor reveni la normal”, a spus Sefton, asistent manager la Spitalul Sparrow din Lansing, Michigan.

Dar în această săptămână, Michigan a avut mai mulți pacienți spitalizați pentru Covid-19 decât oricând. Spitalizările din cauza Covid-19 au crescut cu 88% în ultima lună, potrivit Asociației de Sănătate și Spitaluri din Michigan.

„Avem mai mulți pacienți decât am avut vreodată și vedem mai mulți oameni care mor într-un ritm pe care nu l-am mai văzut niciodată până acum”, a declarat Jim Dover, președinte și CEO al Sparrow Health System.

„Din ianuarie, am avut aproximativ 289 de decese; 75% sunt persoane nevaccinate”, a spus Dover. „Și foarte puține persoane vaccinate care au murit.”

Printre noile victime ale Covid-19, Sefton a spus că a observat o tendință tulburătoare.

„Vedem o mulțime de oameni mai tineri. Și cred că asta este un pic provocator”, a spus Sefton, o asistentă ce își practică meseria de mai bine de 20 de ani.

Ea își amintește că a ajutat familia unui tânăr adult să-și ia rămas bun de la persoana iubită.

„A fost o noapte îngrozitoare”, a spus ea. „Aceasta a fost una dintre zilele în care am plecat acasă și am plâns”.

„Nici nu am atins vârful încă”

Nu doar Michigan se confruntă cu o iarnă grea cu Covid-19. La nivel național în SUA, spitalizările pentru Covid-19 au crescut cu 40% față de acum o lună, potrivit datelor Departamentului de Sănătate și Servicii Umane din SUA.

Odată cu răspândirea noii variante Omicron, cadrele medicale se așteaptă la o iarnă dezastroasă.

Doctorul zilei whatsapp channel

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Mai citeste si: