joi, martie 30, 2023

Pacienții sunt evacuați și Vlad Voiculescu ”se piaptană” . Ce a scris pe o rețea de socializare. În timp ce pacienții de la Spitalul Foișor sunt evacuați forțat, fiind anunțați la ora 18.00 că vor fi externați. Vlad Voiculescu  se laudă pe facebook.

Spitalul de Ortopedie Foişor din Capitală devine suport COVID începând de vineri seară, mai mulți pacienți dintre cei aproximativ 90 de pacienți care erau internați sunt încă în stradă la ora 23.00. Mai mulți oameni protestează pentru situația creeată.

Te-ar mai interesa: Șapte alimente care hrănesc creierul și previn pie...

Raed Arafat a dat ordin ca evacuarea pacienților să aibă loc în regim de urgență, iar ministrul Vlad Voiculescu nu a avut încă nicio reacție legată de acest subiect, dar se laudă că a făcut lucrurile „ceva mai… omenești”

Vlad Voiculescu, posta pe Facebook la ora 21, în plină evacuarea a pacienților din Spitalul de Ortopedie Foișor, un mesaj prin care anunța apariția în Monitorul Oficial al unui nou ordin de ministru prin care se reglementează modul în care vor fi înmormântate persoanele decedate de Covid.

 

”În câteva ore, odată cu apariția în Monitorul Oficial, un nou ordin de ministru va reglementa următoarele:

Te-ar mai interesa: AI GRIJĂ! Acest obicei zilnic poate duce la cancer...

1. Pacienții infectați cu SARS-CoV-2 în stare gravă într-un spital vor putea fi vizitați de un preot/pastor;

2. Pacienții infectați cu SARS-CoV-2 în stare gravă într-un spital vor putea fi vizitați de un membru al familiei;

Ambele desigur, cu acordul medicului curant și în condiții de siguranță pentru toată lumea, ținând cont de situația extrem de grea din spitale în aceste zile.

Te-ar mai interesa: Alimentul dulce care hrăneşte celula hepatică. Ind...

3. Și da, persoana decedată va putea fi îmbrăcată iar înhumarea/ incinerarea se va efectua cu sicriul sigilat, dar în aceleaşi condiţii de înhumare impuse persoanelor decedate din alte cauze, cu respectarea voinței familiei decedatului și a ritualurilor cultului de care aparține, respectând desigur normele prevăzute de lege.

Sunt modificări la care s-a lucrat în Ministerul Sănătății, după un parcurs firesc ce a presupus consultarea a trei comisii de specialitate și a reprezentanților cultelor.

Te-ar mai interesa: Breaking News! Plăcinta dobrogeană este OFICIAL ro...

Ambele mele bunici au decedat acum nici 4 luni. Una dintre ele a trecut prin Covid-19. Știu că e greu și îmi închipui doar cât de greu trebuie să le fi fost celor care nu au putut măcar să își ia rămas bun în condiții normale.

Nu trăim însă vremuri normale iar reglementările au avut rostul lor la vremea respectivă. O spun fără niciun interes personal sau al echipei din care fac parte – reglementările sunt din vremea domnului ministru Bodog (Ordinul 1533/2017) și al domnului Tătaru (Ordinul 436/2020). Informațiile suplimentare pe care le avem între timp despre virus și recomandările Organizației Mondiale a Sănătății ne permit să facem aceste câteva schimbări care să facă lucrurile ceva mai… omenești.”, scria Vlad Voiculescu pe Facebook.

Te-ar mai interesa: VIDEO. Mărturii cutremurătoare ale unui îndrăgit a...

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private