joi, mai 28, 2020

Paine de casa. Painea evreiasca Challah are proprietati vindecatoare, spun evreii din generatiile mai vechi. Insa nu trebuie sa fii o persoana spirituala ca sa te bucuri de gustul ei aparte.

Este delicioasa, are un aspect irezistibil si e foarte satioasa.

Paine de casa. Iar daca vrei sa incerci alt tip de paine sau pur si simplu te pasioneaza subiectul, reteta propusa te va incanta. Painea facuta in casa este un ritual care ne apropie de cei dragi, are un gust mai bun si e mai sanatoasa decat versiunile congelate din comert.

Citește și:

Challah este pufoasa si totusi consistenta, are un aspect delicios si o poti servi atat ca atare, cat si cu unt si diverse preparate. Intreaga familie o va iubi. In plus, este recomandata de Gwyneth Paltrow, care a publicat reteta pe platforma ei – Goop.com.

Iata cum obtii si tu paine Challah de casa!

Ingrediente:

2 linguri + ¾ cana zahar brun

2 pachete drojdie uscata activa

1 cana + ⅓ cana apa calda

Citește și:

6 cani faina + suplimentar la nevoie

2 lingurite sare kosher

¾ cana ulei de masline

2 oua batute + 1 albus de ou

Mod de preparare:

Intr-un bol mediu, amesteca 2 linguri zahar, drojdia si apa calda. Amesteca bine, acopera cu un prosop de bucatarie si lasa deoparte. Intr-un bol mare, bate impreuna cele 6 cani de faina, zaharul ramas si sarea kosher.

Fa o „fantana” in centru si toarna uleiul, cele 2 oua batute, ⅓ cana apa calda si amestecul de drojdie. Foloseste-ti mainile pentru a crea un aluat in forma de bila pe care-l sa-l pui apoi pe un tocator mare tapetat cu faina.

Citește și:

Framanta aluatul timp de 10 minute, adaugand mai multa faina, dupa cum este necesar (adauga treptat cateva linguri), pana cand aluatul devine moale si elastic. Nu sari peste acest pas – framanta pana cand aluatul devine neted, pentru ca e esential pentru succesul acestei retete.

Citeste continuarea…

Parteneri