Sari la conținut

Pâinea care conține un ingredient-minune anti-cancer. O poți prepara într-o jumătate de oră

Pâinea din broccoli este o opțiune simplă, gustoasă dar mult mai sănătoasă a variantei clasice din comerț. Medicii sugerează reducerea cantității consumate sau eliminarea totală din alimentație a pâinii din făină albă pentru a evita anumite complicații iar soluțiile salvatoare, din fericire există. Pâinea din broccoli este una dintre acestea, iar rețeta este mai mult decât ușoară.

”Plan Bread” o societate din Marea Britanie care a inventat pâine făcută aproape în întregime din broccoli. Pentru a face pâine, broccoli este pus la fiert pentru o scurtă perioadă de timp, apoi este uscat și deshidratat. Combinându-l cu diverse plante medicinale și ierburi armatice, broccoli-ul se macină într-o făină fină și devine ingredientul de bază pentru o pâinică pe care o poți mânca chiar și așa simplă, fără nici un adaos.Pentru un plus de savoare, în amestecul de făină, pe lângă apă și sare se pot fi adăugate diverse ingrediente precum lapte, brânză, ouă.

Din această combinație rezultă un conținut triplu de fibră, cu 96% mai puțini carbohidrați și cu 69% mai puține calorii decât există într-o pâine obișnuită. Două felii dintr-o astfel de pâine poate înlocui cu succes o porție întreagă de legume.

Gust între o omletă și o brioșă

Pâinea din broccoli este mult mai fragedă și mai umedă decât o pâine normală. Cei care au gusta-o au apreciat că gustul este unic și poate fi asemănat cu o omletă pufoasă sau chiar cu o brioșă.

Rețetă de pâine din broccoli fără gluten

Pentru a prepara pâine din broccoli veți avea nevoie de următoarele ingrediente: ½ broccoli, destul de mare, tocat mărunt, 4 ouă mari, 6 linguri de făină de cocos, 2 linguri de usturoi granulat, sare, ierburi aromatice sau semințe la alegere.

Pentru început trebuie să încălziți cuptorul la 200°C. După care fierbeți pentru scurt timp broccoli în apă cu sare (maxim 3-5 minute). Luați broccoli de pe foc, puneți-l în robotul de bucătărie și mărunțiți-l până când capătă textura asemănătoare orezului. Dacă aveți o cantitate mai mare de broccoli nu forțați robotul de bucătărie, dozați totul în cantități cât mai mici, pentru o mărunțire corespunzătoare.

Aveți grijă ca ouăle pe care le folosiți să fie aduse la temperatura camerei. Bateți rapid ouăle după care adăugați ingredientele uscate: făina, sarea, usturoiul granulat și ierburile aromatice. După ce ați încorporat aceste îngrediente se adaugă treptat mixul de broccoli.

Dozați aluatul în forme suficient de mari cât să permită coacerea și creșterea pâinii. Ungeți tăvile cu puțin ulei și așezați aluatul astfel dozat.

Coaceți pâinea în cuptorul preîncălzit, la 200 de grade C, timp de 15-20 de minute, până când pâinea de broccoli începe să se rumenească deasupra. Când este gata, scoți pâinea și o lași să se răcească în formă, abia după răcire poți scoate pâine din forme. Se poate servi atât caldă, cât și rece, simplă sau cu combinații de suncă, ouă, iaurt sau brânză.

Brocoli oferă protecție împotriva cancerului

Este o leguma cu un continut crescut de calciu, aproape un echivalent al laptelui in alimentatie. Contine seleniu si compusi cu sulf, cu importante efecte antioxidante si anticancerigene. Contine de asemenea un compus fitochimic (sulforaphane) care distruge o bacterie – – raspunzatoare de aparitia gastritei si a ulcerelor gastrice. Acest compus impreuna cu altii – indoli – au proprietati importante anticancerigene utile in prevenirea cancerului de san, cancerului gastric, a melanomului malign, a leucemiilor.

Studii recente efectuate pe celule tumorale din cancerul de san au aratat ca sulforaphane opreste chiar inmultirea celulelor canceroase intervenind in stoparea diviziunii celulare. Sulforaphane este un compus care stimuleaza si enzimele de detoxifiere din ficat, ajutand la curatarea mai rapida a substantelor cancerigene din organism.
Sursa: http://super-hrana.ro/
Elena Oceanu

Elena Oceanu este absolventa a sectiei ”Jurnalism și Științele Comunicării” la ”Universitatea din București”, a început activitate a de jurnalist la ”Evenimentul Zilei”, în prezent fiind editor la publicația ”Doctorul Zilei”.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Doctorul zilei whatsapp channel