Sari la conținut

Pâinea pustnicească, leacul secret al călugărilor. Vindecă boala, în special cancerul și afecțiunile cerebrale

Pâinea pustnicească, leacul secret al călugărilor. Vindecă boala, în special cancerul și afecțiunile cerebrale

Cuviosul Ghelasie de la Frăsinei s-a remarcat prin grija cu care acesta se raporta la alimentație și la hrănire, întărind încă o dată învățătura Sfinților Părinți, care spun că „o pricină importantă care generează patimile este lăcomia pântecelui”.

Pentru aceasta, Avva Ghelasie spunea că o alimentație sănătoasă susține duhovnicia și rugăciunea, integrându-se perfect în viața liturgică din Biserică. Părintele Ghelasie de la Mănăstirea Frăsinei recomanda această pâine atât de ucenicilor săi, cât și celorlalți credincioși care îl au căuta adesea pentru a-i cere sfatul în probleme legate de viața duhovnicească, dar și în probleme de sănătate.

„Pâinea albă și coaptă este doar o« umbră »a Pâinii adevărat!“, Obișnuia să spună părintele Ghelasie.

Pr. Ghelasie Gheorghe: ”Dumnezeu creează doar direct și personal” – Gânduri din Ierusalim

Vindecă leucemia și afecțiunile cerebrale

Părintele Ghelasie de la Frăsinei vorbea despre importanța acestei pâini în viața isihastă, dar credincioșii care au adoptat acest mod de alimentație s-au tămăduit de boli cărări medicale nu le mai dăduseră nicio șansă de vindecare.

„Mânca o astfel de pâine şi a trăit peste 100 de ani. Mulţi pustnici, ajungând să folosească pâinea coaptă, s-au îmbolnăvit, făcând carenţe de hrănire. Această pâine aduce o ameliorare îndeosebi în bolile psihice şi în potolirea patimilor, spunea părintele Ghelasie despre Sfântul Antonie cel Mare.

Această pită pustnicească este un tratament foarte bun pentru multe boli, înainte de toate acestea o mare putere de a detoxifica organismul. Nu se asociază decât cu urzici, sfeclă roșie, dovlecei, pătrunjel, țelină, salată verde, seminții, păstârnac, conopidă, morcov, gulii, nuci, alune, castane comestibile și arahide.

Sunt interzise cu desăvârșire grăsimile, carnea și preparatele din carne, dulciurile și produsele lactate, fiind permise doar murăturilor de casă (fără conservanți) și ardeiul iute. Și apă de izvor, multă apă, minimum trei litri pe zi.

După 60 de zile de tratament cu pâine pustnicească și hrană nepreparată termic, toate toxinele din corp se elimină și orice boală este învinsă. Cele mai spectaculoase rezultate s-au obținut în vindecarea completă a leucemiei și a afecțiunilor cerebrale. Acest lucru aduce o ameliorare îndeosebi în bolile psihice și în potolirea patimilor.

Usor de facut si plina de foloase, painea vindecatoare a pustnicilor – Marea Dragoste

Cum se prepară pâinea pustnicească fără coacere

Pâinea pustnicească este o pâine necoaptă, care nu se face cu făină din comerț, ci din făină integrală sau din uruială, măcinată după metode autohtone, fără cernere, folosind râșnița manuală.

Ingrediente:

  • 1 kg de faină integrală (de grau sau secara, de orz, porumb, de tărâțe sau de ovăz)
  • apă

Mod de preparare:

  • Se toarnă treptat apa peste făină până se obține un aluat tare
  • Se lasă la dospit circa 7-8 ore, după care poate fi consumată că atare.

Pentru a o face mai sfărâmicioasa, se adaugă și puțin mălai de porumb și puțin orez. Poate fi consumată și sub formă de pesmet, în supe și ciorbe. Nu se coace. Pentru gust, aluatul poate fi amestecat cu fructe, cu semințe sau condimente.

Se recomandă ca în timpul în care se frământă pâinea să se spună permanent rugăciunea „Doamne Iisuse Hristoase, Fiul lui Dumnezeu, miluiește-mă pe mine păcătosul”. Vechii călugări spuneau această rugăciune pe tot parcursul dospirii pitelor harice, adică de seara până la dimineața.

„Cei bolnavi, daca mai vreți sănătate, luați aminte. Cerealele sunt baza hranei. Siliți-vă să recâștigați hrana din cereale și veți redescoperi ce înseamnă adevarata mâncare. Începeți cu grâu măcinat casnic integral, fără cernere și fără falsificări de preparație.

Folosiți apoi toate cerealele: ovăz, secară, porumb, orz, hrișcă, mei, orez”, îndeamna părintele Ghelasie în cartea sa, „Taina hranei. Rădăcinile medicinii isihaste”.

Pâinea pustnicească este un aliment pe cât de simplu, pe atât de sănătos. Pentru toţi cei care o folosesc, această pâine este aducătoare de sănătate, dar şi de har, motiv pentru care aceasta se consumă în post şi în rugăciune.

Carmen Alecu
Alecu Carmen

Absolventă de Jurnalism. Am inceput sa lucrez in presa in 2000, la Abracadabra. A urmat Acasa Magazin. Dupa o pauza de cativa ani, am reinceput sa lucrez la EVZ. A urmat EvzMonden si InfoActual. La Doctorul Zilei lucrez din noiembrie 2020.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Doctorul zilei whatsapp channel