Sari la conținut

Cele mai bune alimente pentru detoxifierea ficatului după o noapte de pomină

rolul ficatului în apărarea imunitară
Sursa foto arhiva Doctorul Zilei
rolul ficatului în apărarea imunitară

Cele mai bune alimente pentru detoxifierea ficatului. După o noapte sălbatică cu multă băutură și distracție, de  cele mai multe ori se întâmplă ca dimineața să căutăm cafea sau alte produse cu cofeină pentru a ne vindeca mahmureală din noaptea precedentă.

Doar că aceste băuturi și alimente nu fac altceva decât să depoziteze mai multe toxine în ficatul tău deja epuizat și nici nu îți vor vindeca mahmureala. În schimb, încercați aceste 11 alimente care vă vor detoxifia ficatul.

Este posibil să nu vă vindece mahmureala, dar, mai important, vă vor ajuta să vă mențineți ficatul sănătos. Pe termen lung, îți vei face o favoare corpului tău. Poate nu au cel mai bun gust din lume, dar face minuni pentru ficat.

Cele mai bune alimente pentru detoxifierea ficatului după o noapte de pomină

1. Ciulin de lapte: Ciulinul de lapte este o plantă care poate fi dizolvată în ceai sau amestecată cu alte ierburi. Este una dintre cele mai utilizate plante medicinale pentru a corecta leziunile hepatice, mai ales pentru ficatul afectat de alcool. Este folosit și de cei care inhalează o mulțime de toxine industriale și și-au deteriorat ficatul.

2. Lămâie: Să bei suc de lămâie sau să adaugi o felie de lămâie în apă sau ceai este o modalitate bună de a adăuga lămâie în dieta ta. Sucul de lămâie ajută la stimularea producției de bilă a ficatului, care elimină toxinele. De asemenea, ajută la prevenirea formării de calculi biliari. Promovează digestia, funcția ficatului și mișcarea sucurilor gastrice.

3. Fructele de pădure: Fructele de pădure precum căpșunile, murele și zmeura, precum și fructele de acai, sunt bogate în antioxidanți, care ajută la curățarea și detoxifierea ficatului. Studiile arată că consumul de antioxidanți din alimente proaspete este o modalitate mult mai bună de a-i introduce în corp decât de a-i lua ca suplimente, unde nu se absorb în corp în același mod.

4. Usturoiul: Usturoiul ajută la funcționarea ficatului prin eliminarea toxinelor. Conține compuși cu sulf care funcționează prin activarea enzimelor hepatice. De asemenea, conține alicină și seleniu, care sunt doi nutrienți grozavi care protejează ficatul de daunele cauzate de toxine. Pe lângă consumul de usturoi, puteți achiziționa suplimente de usturoi, care oferă aceleași beneficii pentru sănătate, fără respirația urât mirositoare.

5. Grapefruit: Grapefruitul face ca ficatul să ardă grăsimile în loc să le depoziteze. Este bogat în vitamina C, precum și în antioxidanți. Acestea funcționează pentru a stimula enzimele de detoxifiere. Are, de asemenea, un compus flavonoid numit naringenina, care este ceea ce provoacă arderea grăsimilor.

Alimentele pentru un ficat sănătos

6. Avocado: Avocado conține compuși care produc glutation, care împiedică ficatul de la o supraîncărcare toxică. Ele sunt, de asemenea, o sursă sănătoasă de grăsimi, care vă pot ajuta cu pofta de grăsimi după o noapte de petrecere. În loc să întindeți mâna după un burger nesănătos sau ceva prăjit, încercați să feliați un avocado într-o salată.

7. Nuci: Nucile, care au un nivel ridicat de I-arginina glutation și acizi grași omega-3, curăță ficatul de amoniac, care poate provoca boli. În timp ce faci o salată cu avocado, încearcă să presari niște nuci deasupra. Vor adăuga o textură grozavă și vei beneficia și de aspectele adăugate de sănătate.

8. Turmeric: Turmericul este un condiment des întâlnit în curry galben. Nu numai că are proprietăți antiinflamatorii excelente, dar crește capacitatea ficatului de a produce bilă. Acest lucru accelerează procesul de curățare a ficatului și ajută la regenerarea celulelor hepatice deteriorate.

9. Varza de Bruxelles: Varza de Bruxelles, împreună cu varza și broccoli, sunt bogate în glucozinolați, care conțin compuși de sulf care protejează ficatul de daune. Varza de Bruxelles ajută, de asemenea, la îmbunătățirea capacității ficatului de a elimina toxinele și hormonii.

10. Spanacul: Spanacul, împreună cu alte verdețuri închise, cu frunze verzi, sunt bogate în beneficii pentru sănătate și conțin nutrienți precum beta-carotenul, care stimulează creșterea celulelor din ficat și acționează ca un protector împotriva toxinelor. Alte verdețuri închise care sunt grozave pentru ficat includ verdeața de păpădie, tărtăcuța amară, rucola, verdeața de muștar și cicoarea.

11. Sfecla: Sfecla protejează căile biliare din ficat de deteriorarea toxinelor. Sunt bogate în multe vitamine și minerale esențiale precum potasiu, magneziu, fibre, fosfor, fier, vitaminele A, B și C și acid folic. Ele sunt o sursă naturală de energie, care este mai bună pentru tine decât cofeina și pot chiar calma un stomac deranjat cauzat de un exces de alcool.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Mai citeste si:

Doctorul zilei whatsapp channel