sâmbătă, iunie 25, 2022

Serviciile medicale vor fi acordate în sistemul asigurărilor de sănătate până la sfârșitul lunii iunie.

Serviciile medicale și farmaceutice vor fi acordate în sistemul asigurărilor sociale de sănătate până la sfârșitul lunii viitoare, fără să fie necesară utilizarea cardului de sănătate. Casa Națională de Asigurări de Sănătate anunță că va fi menținută această reglementare până la 30 septembrie pentru serviciile acordate în medicina primară și ambulatoriu de specialitate.

Te-ar mai interesa: Degetele tale arată AȘA? Poate fi vorba de un simp...

În lipsa unei platforme de telemedicină, medicii de la Policlinica Bistrița vor utiliza platforme deja cunoscute prin care se pot trimite documente și se pot vizualiza imagini, potrivit Radio România Actualități.

Medicii de la Policlinica Bistrița au practicat și în perioada stării de urgență consultațiile la distanță. Instituția nu avea pregătită o platformă de telemedicină așa încât fiecare doctor a utilizat aplicații de pe telefonul personal.

Între timp, s-a prelungit perioada în care se pot face consultații la distanță și nu este nevoie de validarea acestora prin cardul de sănătate. Ca urmare, conducerea policlinicii îi va dota cu telefoane inteligente și cu ecrane mari pe toți doctorii. Dispozitivele vor fi conectate la internet pentru ca să se poată face schimb de documente și chiar videoconferințe.

Te-ar mai interesa: Licoare pentru dezintoxicarea ficatului. Lidia Fec...

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private