vineri, august 12, 2022

Pandemia a făcut ravagii printre miniștrii guvernului din India. 12 demisii, printre care și cea a ministrului Sănătății.

După un vârf al numărului de îmbolnăviri de Covid şi înaintea unor importante alegeri regionale, premierul indian Narendra Modi s-a hotărât să facă „curățenie generală” în propriul guvern. Astefl, în cursul zilei de miercuri, 7 iulie, nu mai puțini de 12 miniștri indieni au demisionat, inclusiv ministrul Sănătății.

Te-ar mai interesa: Făcute la 12 noaptea, 12 mătănii către Maica Domnu...

Potrivit AFP, citat de Agerpres, ministrul Sănătății din India a fost aspru criticat pentru modul în care a gestionat pandemia de coronaviurs, care a cunoscut o răspândire accentuată în special în lunile aprilie şi mai.


Pandemia a făcut ravagii printre miniștrii guvernului din India

Harsh Vardhan a fost criticat pentru gestionarea pandemiei de coronavirus care a paralizat serviciile de sănătate din India, zeci de mii de persoane având nevoie de oxigen, paturi de spital și vaccinuri. De asemenea, i se reproșează lentoarea cu care se desfășoară programul de vaccinare anti-COVID din India.

Potrivit sursei citate, printre miniştrii care au demisionat se află şi cel al mediului, Prakash Javadekar, precum şi al educaţiei, Ramesh Pokhriyal Nishank.

Te-ar mai interesa: Celebră actriță ajunsă în comă, vizată de o anchet...

Ministrul tehnologiei şi informaţiei Ravi Shankar Prasad şi-a prezentat şi el demisia. El a fost într-un conflict în ultimele luni cu Twitter şi alte reţele sociale, din cauza unei noi reglementări care se aplică reţelelor sociale din India.

Reamintim că infrastructura de sănătate a Indiei se află la un pas de colaps sub al doilea val al pandemiei. India se confruntă acum cu o altă provocare majoră. O infecție fungică mortală, mucormicoza, cunoscută drept „ciuperca neagră”, a lovit în ultimele săptămâni India.

Te-ar mai interesa: Oana și Viorel Lis la capătul puterilor: „Să fii c...

Au fost raportate peste 28.000 de cazuri de murcomioză, observate din ce în ce mai mult la pacienții și supraviețuitorii COVID-19. Peste 85% din cazurile raportate de mucormicoză, infecție cu o rată ridicată a mortalității, au antecedente de COVID-19.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private