miercuri, decembrie 1, 2021

Pandemia a făcut ravagii printre miniștrii guvernului din India. 12 demisii, printre care și cea a ministrului Sănătății.

După un vârf al numărului de îmbolnăviri de Covid şi înaintea unor importante

Te-ar mai interesa: Maratoane de vaccinare în toată țara, de Ziua Nați...

alegeri regionale, premierul indian Narendra Modi s-a hotărât să facă „curățenie generală” în propriul guvern. Astefl, în cursul zilei de miercuri, 7 iulie, nu mai puțini de 12 miniștri indieni au demisionat, inclusiv ministrul Sănătății.

Potrivit AFP, citat de Agerpres, ministrul Sănătății din India a fost aspru criticat pentru modul în care a gestionat pandemia de coronaviurs, care a cunoscut o răspândire accentuată în special în lunile aprilie şi mai.


Pandemia a făcut ravagii printre miniștrii guvernului din India

Harsh Vardhan a fost criticat pentru gestionarea pandemiei de coronavirus care a paralizat serviciile

Te-ar mai interesa: UE vrea „interzicerea” Crăciunului? „Nu vă referiț...

de sănătate din India, zeci de mii de persoane având nevoie de oxigen, paturi de spital și vaccinuri. De asemenea, i se reproșează lentoarea cu care se desfășoară programul de vaccinare anti-COVID din India.

Potrivit sursei citate, printre miniştrii care au demisionat se află şi cel al mediului, Prakash Javadekar, precum şi al educaţiei, Ramesh Pokhriyal Nishank.

Ministrul tehnologiei şi informaţiei Ravi Shankar Prasad şi-a prezentat şi el demisia. El a fost într-un conflict în ultimele luni cu Twitter şi alte reţele sociale, din cauza unei noi reglementări care se aplică reţelelor

Te-ar mai interesa: Vaccinare obligatorie din februarie? O altă țară e...

sociale din India.

Reamintim că infrastructura de sănătate a Indiei se află la un pas de colaps sub al doilea val al pandemiei. India se confruntă acum cu o altă provocare majoră. O infecție fungică mortală, mucormicoza, cunoscută drept „ciuperca neagră”, a lovit în ultimele săptămâni India.

Au fost raportate peste 28.000 de cazuri de murcomioză, observate din ce în ce mai mult la pacienții și supraviețuitorii COVID-19. Peste 85% din cazurile raportate de mucormicoză, infecție cu o rată ridicată a mortalității, au antecedente de COVID-19.

Te-ar mai interesa: Alertă! O țară europeană suspendă folosirea acestu...

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor.

Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri

Ultimele stiri