duminică, ianuarie 23, 2022

Peste cinci milioane de oameni au devenit milionari în întreaga lume în 2020, în ciuda pagubelor economice cauzate de pandemia Covid-19, conform CNN.

În timp ce mulți oameni săraci au devenit mai săraci, numărul milionarilor a crescut cu 5,2 milioane la 56,1 milioane la nivel global, a constatat cercetarea Credit Suisse.

În 2020, mai mult de 1% dintre adulții din întreaga lume erau milionari pentru prima dată.

Te-ar mai interesa: Un efect post-infecție mai puțin cunoscut. Nimeni ...

Recuperarea piețelor bursiere și creșterea prețurilor locuințelor au contribuit la creșterea averii lor.

Crearea averii părea a fi „complet detașată” de necazurile economice ale pandemiei, au spus cercetătorii.

Anthony Shorrocks, economist și autor al Global Wealth Report, a declarat că pandemia a avut un “impact acut pe termen scurt pe piețele globale”, dar a adăugat că acest lucru a fost “în mare parte inversat până la sfârșitul lunii iunie 2020”.

“Bogăția globală nu numai că s-a menținut constant în ciuda frământărilor, ci, de fapt, a crescut rapid în a doua jumătate a anului”, a spus el.

Te-ar mai interesa: Anunțul inedit transmis de șeful Pfizer! Ce se va ...

Cu toate acestea, diferențele de avere s-au mărit în 2020, iar Shorrocks a spus că în cazul în care creșterea prețului activelor, cum ar fi locuințele, ar fi fost eliminată din analiză, „atunci bogăția globală a gospodăriilor ar fi putut scădea”.

Rata bogăției globae a crescut cu 7,4%, se arată în raport.

De la începutul secolului al XXI-lea, numărul persoanelor cu avere cuprinsă între 10.000 și 100.000 de dolari s-a triplat, de la 507 milioane în 2000 la 1,7 miliarde la mijlocul anului 2020.

Te-ar mai interesa: Situația se înrăutățește peste noapte! Ce se va în...

Autorii studiului au subliniat că aceste cifre reflectă „prosperitatea în creștere a economiilor emergente, în special China, și expansiunea clasei de mijloc în țările dezvoltate”.

Nannette Hechler-Fayd’herbe, director pentru investiții la Credit Suisse a spus: “Nu putem nega că acțiunile întreprinse de băncile centrale și guverne pentru a organiza programe de transfer masiv de venituri, astfel încât să sprijine indivizii și cele mai afectate afaceri de pandemie, și prin scăderea dobânzilor, au reușit cu succes să evite o criză globală majoră”.

Te-ar mai interesa: Cum procedezi dacă testul este negativ, dar simpto...

Aceasta a adăugat: “Scăderea ratei dobânzilor de către băncile centrale probabil a avut cel mai mare impact”.

„Este un motiv important pentru creșterea prețurilor la acțiuni și case, iar acestea se traduc direct în evaluările noastre privind averea gospodăriilor”.

Însă tot aceasta mai spune că intervențiile “au avut un cost mare”.

„Datoria publică raportată la PIB a crescut cu 20 de puncte procentuale sau chiar mai mult în toată lumea”.

Te-ar mai interesa: Cancerul înfricoșător care apare fără niciun simpt...

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri

Stiri Calde (citeste aici)

spitale private