joi, octombrie 29, 2020

Durerea de stomac este foarte neplăcută și poate avea mai multe cauze. Cel mai probabil, este vorba de indigestie, gastrită, ulcerul sau boala de reflux esofagian. Simptomele sunt descrise ca durere acută sau senzație puternică de arsură.

De regulă, arsurile la stomac sunt declanșate de alimente. Acestea apar atunci când acidul din stomac intră în tubul digestiv. O mulțime de plante ameliorează aciditatea gastrică.

Citește și:

De cele mai multe ori, arsurile la stomac sunt însoțite de senzația de greață, oboseală, stări de vomă sau flatulență.

Medicii spun că factorii principali care duc la apariția gastritei sunt: infecția cu Helicobacter pylori, alimentația nesănătoasă are și ea un rol decisiv. Însă și nivelul stresului în corp este ul factor principal care duce la apariția acestor afecțiuni.

Ideal este ca încă de la primele simptome să mergi la medicul specialist gastroenterolog pentru investigații și tratament. Însă, acasă, de ajutor îți pot fi și anumite remedii naturale din plante. Este drept că ele nu pot vindeca boala în sine, dar pot ameliora simptomele de greață, balonare, senzația de arsură.

Citește și:

Obligeana este o plantă utilizată de sute de ani ca adjuvant în bolile gastrice. Bea ceai de obligeană și vei scăpa de arsurile la stomac. În plus este bine să știi că această plantă este renumită pentru efectul ei antispastic.

Ceaiul de obligeană este recomandat pentru îmbunătățirea digestiei, normalizarea secreției gastrice, biliare, intestinale și pentru reducerea spasmelor ce pot apărea la nivelul tubului digestiv și al căilor biliare.

Citește și:

Reprezintă un excelent remediu natural, utilizat cu succes în stimularea secreţiilor gastrointestinale şi ca diuretic cu eliminare de acid uric. Rădăcina de obligeană permite formarea pepsinei, stimulând astfel digestia şi reglând acidul gastric, asigurând o funcţionare bună a veziculei biliare, potrivit site-ului sanatatecuplante.ro

Pulberea din rădăcină de obligeană este recomandată în ulcerul gastro-duodenal ca pansament gastric.

Sucul extras proaspăt din rădăcina de obligeană are efect în revigorarea ochilor, prin aplicarea sa pe pleoape, iar după patru-cinci minute se face o baie oculară cu apă rece şi curată.

Ceaiul de obligeană calmează sistemul nervos, şi ajută în tratarea balonărilor, artritei, diareei, anemiei, ulcerului stomacal, hiperacidităţii gastrice şi stărilor de greaţă şi vomă. Este foarte eficient în cazul sângerărilor uşoare intestinale.

Vinul aromat cu rădăcină de obligeană are acţiune tonic-amară în stimularea poftei de mâncare şi efectele sedativ-antispastice.

Maceratul de obligeană se recomandă în tratarea afecţiunilor aparatului digestiv şi în cancerul intestinal.

Parteneri--