marți, iulie 27, 2021

Papa Francisc a fost operat recent, conform unei programări efectuate cu câteva săptămâni în urmă. Acesta a suferit o intervenție chirurgicală la nivelul colonului. După operație, Vaticanul a anunțat că Sfântul

Părinte a reacționat bine, iar starea de sănătate este bună.

Papa Francisc a trecut cu bine peste operaţia la colon, suferită aseară la Spitalul Gemelli din Roma. Pentru recuperare, suveranul pontif are nevoie de minim cinci nopţi de spitalizare, comunică Rador.

Intervenția chirurgicală, care a durat aproximativ două ore, a fost programată în urmă cu câteva săptămâni special în această perioadă, în contextul în care de la începutul lunii iulie toate audiențele publice și private ale suveranului pontif au fost suspendate, până la 4 august, pentru așa-zisa pauză estivală.

Singurele apariții ale

suveranului pontif după cele cinci zile de spitalizare, prevăzute după această intervenție, vor fi doar rugăciunile de duminică Angelus de la fereastra biroului său din palatul apostolic din Vatican.

Papa Francisc se simte bine după intervenția chirurgicală

Intervenția de aseară a decurs foarte bine, aceasta în ciuda vârstei destul de înaintate a suveranului pontif, care în decembrie va împlini 85 de ani.

„Papa, care a fost spitalizat în cursul după-amiezii la Clinica Gemelli, a fost supus în cursul serii unei intervenții chirurgicale programate pentru stenoză diverticulară simptomatică.

Sfântul Părinte a reacționat bine la intervenția care s-a desfășurat sub anestezie generală și a fost făcută de profesorul Sergio Alfieri, asistat de profesorul Luigi Sofo, dr. Antonio Tortorelli și dr. Roberta Menghi”, a anunțat purtătorul de cuvânt al Vaticanului, Matteo Bruni, citat de agenția ANSA.

Cu trei ore înainte de a ajunge la spital, Papa Francisc a solicitat credincioșilor, ca și duminica trecută, să se roage pentru el și a anunțat viitoarea sa călătorie apostolică din perioada 12-15 septembrie, în Slovacia, după ce va participa și va celebra o slujbă, cu o zi înainte, la finalul

Congresului euharistic internațional de la Budapesta, în capitala Ungariei.

 

 

Ultimele stiri

Parteneri