Sari la conținut

Papa Francisc a fost operat! Noi informații despre starea de sănătate a Sfântului Părinte

Papa Francisc a suferit, duminică, o intervenție chirurgicală la colon. Conform informațiilor oficiale de la Vatican, Sfântul Părinte a reacționat bine, însă va mai rămâne internat pentru încă o săptămână pentru recuperare. 

Suveranul pontif, în vârstă de 84 de ani, a suferit o intervenție chirurgicală de îndepărtare parțială a colonului. Operația a avut loc sub anestezie locală, timp de 3 ore.

Intervenția chirurgicală a fost programată în urmă cu câteva săptămâni, special în această perioadă, în contextul în care de la începutul lunii iulie toate audiențele publice și private ale suveranului pontif au fost suspendate, până la 4 august, pentru așa-zisa pauză estivală.

Singurele apariții ale suveranului pontif după spitalizare vor fi doar rugăciunile de duminică Angelus de la fereastra biroului său din palatul apostolic din Vatican, anunță Rador.

Cum se simte Papa Francisc după intervenție?

Veștile sunt bune pentru Papa Francisc. În prezent, știrile medicale spun că acesta reacționează și respiră foarte bine.

Operația a durat în jur de 3 ore și medicii au scos o parte din colonul din partea inferioară stângă. Acesta a avut o inflamare a colonului, precum și o stenoză, o îngustare a colonului.

Este o afecțiune despre care experții spun că este des întâlnită în rândul vârstnicilor, însă operația este una destul de riscantă.

Vestea bună este că Papa Francisc este conștient și răspunde, scrie Antena 3.

Cu trei ore înainte de a ajunge la spital, Papa Francisc a solicitat credincioșilor, ca și duminica trecută, să se roage pentru el și a anunțat viitoarea sa călătorie apostolică din perioada 12-15 septembrie, în Slovacia, după ce va participa și va celebra o slujbă, cu o zi înainte, la finalul Congresului euharistic internațional de la Budapesta, în capitala Ungariei.

 

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.