marți, iunie 6, 2023

Papa Francisc a vorbit, recent, despre alte moduri de a ne rezolva conflictele. Acesta se arată profund dezamăgit de statele care au decis să mărească bugetul pentru achiziția de armament.

Suveranul Pontif susține că lumea are nevoie, în acest moment, de o abdordare mai blândă.

Ceea ce facem acum, spune Papa Francisc, este numai să ne arătăm dinții, când răspunsul este cu totul diferit, în realitate.

Te-ar mai interesa: Avertismentul experților: Cea mai mortală boală in...

„Avem nevoie de o abordare diferită”

Astfel, Papa Francisc a atacat dur statele, inclusiv Italia, care au anunțat că vor aloca 2% din PIB pentru a achiziționa mai mult armament, ca răspuns la conflictul ruso-ucrainean.

Războiul este o nevoie care ne distruge – a spus liderul de la Vatican, în audiența sa săptămânală. Papa Francisc a condamnat vehement de mai multe ori războiul din Ucraina, despre care a folosit termeni și expresii precum ‘agresiune nejustificată’, ‘masacru’ și ‘atrocități’, comunică RRA.

Este pentru prima oară când Suveranul Pontif face referire la conflictul ruso-ucrainean în cadrul unei audiențe publice.

Te-ar mai interesa: Incredibil dar adevărat! Tatăl acestui copil nu s-...

Este o nebunie. Mi-a fost rușine. Adevăratul răspuns nu este dat de mai multe arme, mai multe sancțiuni, de mai multe alianțe politico-militare, ci de o abordare diferită. Vorbesc despre un alt mod de a guverna lumea, nu de a ne arăta dinții. 

Este evident clar că o politică bună nu poate veni din cultura puterii înțeleasă ca dominație și opresiune, nu, ci doar dintr-o cultură a grijii, a grijii față de persoană și față de demnitatea ei, și a grijii față de casa noastră comună”, a dezvăluit Papa Francisc în timpul audienței.

Te-ar mai interesa: Ce este cancerul rectal și cum se diferențiază de ...

Conflictul este rezultatul nefericit al unei gândiri învechite

Istoria ultimilor 70 de ani demonstrează acest lucru. Războaiele regionale nu au lipsit niciodată. De aceea am spus că ne aflăm în al treilea război mondial pe bucăți, un pic peste tot, până când ajungem la acesta, care are o dimensiune mai mare și amenință întreaga lume, dar problema de bază este aceeași: lumea continuă să fie guvernată ca o tablă de șah, unde cei puternici studiază mișcările pentru a-şi extinde dominația în detrimentul celorlalți”, a adăugat Papa Francisc.

Te-ar mai interesa: Horoscop 6 iunie. Se anunță o sumă mare și neaștep...

De Bunavestire, 25 martie, la Vatican, suveranul pontif a anunțat, încă de duminica trecută, că intenționează să facă un act solemn de consființire a omenirii, în mod deosebit a Rusiei și a Ucrainei, și a solicitat prin intermediul unei scrisori trimise tuturor episcopilor din lume ca și aceștia să se alăture la rugăciune

 

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private