Sari la conținut

Un medic din Ucraina a ordonat castrarea soldaților ruși capturați în război: „Sunt gândaci, nu oameni”. Ce a urmat după, este incredibil

Un medic din Ucraina a ordonat castrarea soldaților ruși capturați în război: „Sunt gândaci, nu oameni”, a spus acesta. Ce a urmat după, este incredibil.

Un medic din Ucraina, în vârstă de 49 de ani, șeful unui spital mobil din estul Ucrainei, a dezvăluit în timpul unui interviu televizat că a ordonat castrarea soldaților ruși capturați.

Un medic din Ucraina a ordonat castrarea soldaților ruși capturați în război: Sunt gândaci, nu oameni

Potrivit Daily Mail, în timpul unei discuții televizate cu prezentatorul TV Yevgeny Kiselyov, de la postul de știri Ukraine-24, Gennadiy Druzenko a explicat că a dat „ordine stricte” de a castra prizonierii de război ruși, pe care i-a numit „gândaci”.

„Întotdeauna am fost un mare umanist și am spus că, dacă un om este rănit, nu mai este un inamic, ci un pacient”, a spus Druzenko telespectatorilor.

„Dar acum, am dat ordine foarte stricte de a castra toți bărbații ruși capturați, pentru că sunt gândaci, nu oameni”, a adăugat el.

Din 2014, aproximativ 500 de medici au lucrat la spitalul mobil al lui Druzenko. De meserie avocat, el a înființat un primul spital mobil care desfășoară medici și asistenți civili voluntari în zona de conflict din apropierea republicilor separatiste din estul Ucrainei.

„Rușii vor muri aici. Mor în număr mare. Cei care vin aici își vor aminti de coșmarul de care au avut parte pe pământul ucrainean, așa cum germanii își amintesc de Stalingrad”, a mai spus Gennadiy Druzenko în cadrul interviului televizat.

Ucraineanul ar putea fi judecat în conformitate cu legea rusă pentru afirmațiile sale

Comisia de Investigații din Rusia a deschis un dosar penal privind aceste comentarii, ceea ce înseamnă că, dacă Druzenko este capturat, va fi judecat în conformitate cu legea rusă. Comisia este condusă de Alexander Bastrykin, un fost coleg de facultate al lui Vladimir Putin.

”Șeful proiectului Spitalul mobil ucrainean, Ghenadi Druzenko, a făcut apel la violență împotriva soldaților capturați ai Forțelor Armate Ruse în direct pe un canal TV ucrainean. El a dat această instrucțiune medicilor din spitalele mobile. Castrarea este contrară legii și normelor de etică medical.”, potrivit Comisiei de Investigații din Rusia.

Gennadiy Druzenko urmează să fie trecut pe lista celor căutați internațional în Rusia, au anunțat autoritățile de la Moscova. În prezent, castrarea la oameni este o intervenție nepermisă, dacă nu este motivată din punct de vedere medical.

„Spitalul nu castrează pe nimeni acum și nu o va face în viitor”

Ulterior acestei declarații, șeful proiectului ucrainean „Spitalul mobil”, Ghenadi Druzenko, și-a negat intenția de castrare. Acesta anunțat pe Facebook că s-a lăsat pradă emoțiilor când a făcut acele declarații și că nu va castra niciodată pe nimeni.

„ESTE OFICIAL! Proiectul „Spitalul mobil” nu castrează și nu o va face niciodată.
Am fost sub influența emoțiilor. Scuzați-mă, vă rog. Salvăm vieți. Punct”.

Doctorul zilei whatsapp channel

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Mai citeste si: