vineri, iunie 2, 2023

Suveranul Pontif face un apel către întreaga omenire în legătură cu criza ruso-ucraineană, susținând că trebuie să oprim imediat conflictul dintre cele două state.

Ucraina a fost atacată de Rusia pe 24 februarie, 2022. De atunci, mii de ucraineni au fugit către alte state pentru a-și salva viața, iar și mai multe mii se luptă pentru independența Ucrainei.

Războiul pornit de Vladimir Putin, președintele Rusiei, nu este vrut nici în țara sa. Protestele anti-război se întâmplă zilnic pe străzile din Rusia, iar majoritatea soldaților ruși nici nu știau că se duc la război.

Te-ar mai interesa: Vitamine pentru slăbit. Stimulează metabolismul și...

Papa Francisc: „Un război care seamănă moarte”

Papa Francisc a deplâns astăzi criza din Ucraina şi a cerut oprirea de urgenţă a războiului. El a făcut totodată apel la înfiinţarea unor coridoare umanitare pentru refugiaţi.

„În Ucraina curg râuri de sânge şi lacrimi. Aceasta este doar o operațiune militară, ci un război care seamănă moarte, distrugere și mizerie. Numărul victimelor este în creștere, la fel ca și cel al persoanelor care fug, în special mame și copii. În acea țară chinuită, nevoia de asistență umanitară crește dramatic de la o oră la alta”, a spus Suveranul Pontif, comunică RRA.

Papa Francisc a solicitat ca pe teritoriul ucrainean, coridoarele umanitare să fie securizate, pentru ca astfel, accesul ajutoarelor în zonele asediate să fie garantat și facilitat şi totodată, a ținut să mulțumească tuturor celor care îi sprijină și îi primesc pe refugiați, dar și jurnaliștilor care, pentru a transmite adevărul, își riscă viața.

Te-ar mai interesa: Igiena menstruală, un lux pentru multe femei din R...

„Le mulțumesc tuturor celor care primesc refugiați. Mai presus de toate, pledez pentru încetarea atacurilor armate, pentru ca negocierile și bunul simț să prevaleze și pentru o revenire la respectarea dreptului internațional”, a adăugat Papa Francisc.

Rugându-se pentru pace în Ucraina, Suveranul Pontif a mai subliniat că Sfântul Scaun este pregătit să facă totul să se pună în slujba acestei păci.

Te-ar mai interesa: ”De ce mă înțeapă inima?” Stresul, atacul de panic...

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private