Sari la conținut

Rostul Crăciunului „dincolo de beculețe, de cadouri și de mâncare”. Preot ortodox: „Crăciunul este eliberator. Toată răutatea din noi trebuie să piară!”

Destinatii turistice de Crăciun
Sursa foto: arhiva Doctorul Zilei
Destinatii turistice de vis in România

Rostul Crăciunului „dincolo de beculețe, de cadouri și de mâncare”. Preot ortodox: „Crăciunul este eliberator. Toată răutatea din noi trebuie să piară!”

E perioada cea mai frumoasă din an, când greutățile și lipsurile par că au luat o pauză, iar viața pare mai ușoară. E adevărat că, pentru cei mai mulți dintre noi, Crăciunul se învârte în jurul ideii de mâncare bună pe masă, brad împodobit frumos, întâlniri cu familia și prietenii, cadouri pentru cei dragi.

Visarion Alexa, parohul Bisericii „Pogorârea Sfântului Duh”, din cartierul Militari, București,  cunoscut pentru sfaturile și cuvintele sale pline de folos și de har, ne reamintește, însă, că rostul Crăciunului nu este acesta.

„Crăciunul este eliberator, ne aduce pe noi în adevărata noastră așezare umană, așa cum ne-a lăsat Dumnezeu pe pământ, asemenea Lui”, a scris preotul român pe contul său de Facebook, într-o postare emoționantă, reală, vibrând de adevăr, pe care o redăm și noi mai jos.

Preot ortodox: „Crăciunul este eliberator. Toată răutatea din noi trebuie să piară!”

„Hristos nu este doar o poveste frumoasă, petrecută acum două mii de ani, în Bethleem, ci este un Eveniment unic în istoria umanității și în “istoria” lui Dumnezeu.

Slavă Domnului că Hristos s-a născut pe pământ, căci altfel lumea nu ar fi arătat bine deloc.

Există, în zilele noastre, oameni care se luptă să transforme Nașterea Domnului în simple “sărbători de iarnă fericite”, pline de beculețe, mâncare și magie, care n-au nicio legătură cu Nașterea Lui.

Eu cred însă, că orice ar face acești oameni, nu pot scoate din conștiința umanității această “întâmplare” remarcabilă.

Cu toate pseudovalorile ce au năvălit peste Europa, aici trăim totuși într-o civilizație în care omul contează, tocmai datorită faptului că ideile și dragostea lui Iisus au radiat spre acest continent, acum două mii de ani.

Europa are rădăcini profund creștine și noi trebuie să le păstrăm.

Nu vă lăsați copleșiți de trendul lumii, dar nici nu vă luptați cu el.

Trăiți în lume, creștinește, arătând că sunteți urmașii Lui, vestind lumii Nașterea Sa, arătând sensul Sărbătorii.

Hristos a scos omul din multe robii. Una politică, pentru că hegemonia romană se impunea radical în toată lumea stăpânită de Roma, una idolatră, pentru că atunci oamenii se închinau diferitelor zeități și făceau sacrificii umane în numele lor, și din robia fricii.

Mesaje de genul: “Magia Crăciunului…”, pentru mine, sună ca și când ai spune: “Vrăjeala, vrăjitoria Crăciunului…”

Un creștin care astăzi crede în horoscop, citește zodiacul și își ghidează existența după numerologie, astrologie, nu a înțeles nimic din venirea Lui pe pământ.

Ieșiți din magie, pentru că Hristos pentru asta a venit, să ne scoată din vrăji și din vrăjitorii, din rătăcire.

Crăciunul este eliberator, ne aduce pe noi în adevărata noastră așezare umană, așa cum ne-a lăsat Dumnezeu pe pământ, asemenea Lui.

El se face asemenea nouă și noi ne facem asemenea Lui.

Toată răutatea din noi trebuie să piară! Nu vă mai imaginați lucruri despre ceilalți, nu mai trăiți în imaginația dumneavoastră, puneți stop răutății.

Încercați să opriți, să îngropați răutatea, arătând astfel că ați cuprins rostul nașterii lui Dumnezeu pe pământ, Cel care s-a făcut stavilă răutății din toată lumea.

Am nopți întregi în care nu dorm de grijă, din cauza problemele fraților mei, pe care le port în sufletul meu, sau din pricina vreunei supărări pe care am făcut-o vreunui om. În parohie însă, învățăm să ne purtăm unii pe alții și învățăm unii de la alții.

Duhovnicul știe o mulțime de lucruri despre cei ce se spovedesc la el, știe despre fiecare tot ce n-ați vrea să știe vreun alt om, însă el se face stavilă tuturor relelor, toată răutatea omului rămâne la el.

A înțeles asta de la Hristos, cel ce s-a făcut stavilă răutății întregii umanități.

Rostul Crăciunului „dincolo de beculețe, de cadouri și de mâncare”

Sunt tare amărât când văd câte un om care după ani și ani de spovedanie, de împărtășanie, nu luptă deloc cu clevetirea, cu răutatea din inima lui.

Nu fiți unealta demonului, nu fiți unealta răutății în lume, nu duceți răul mai departe. Îngropați-l! “De vezi ceva rău la fratele tău, acoperă-l cu haina ta, ca să nu-l vadă și alții.”, spunea un Părinte minunat.

Dacă înțelegeți rostul Crăciunului dincolo de beculețe, de cadouri și de mâncare, să știți că începeți să deveniți creștini.

Dacă nu-l înțelegeți și dacă vă întristați când scoateți bradul din casă, când se termină sarmalele, atunci veți fi fost cuprinși doar de “magia sărbătorilor de iarnă”, rămânând niște vrăjitori bicisnici care-și rostuiesc viața după horoscop, astrologie, numerologie și alte magii.

Păstrați acest mesaj pentru anul ce vine, dragii mei: Faceți-vă stavilă răului! Fiți ca un duhovnic care adună și îngroapă toată răutatea lumii…”, a scris Visarion Alexa pe pagina sa de Facebook.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Mai citeste si:

Doctorul zilei whatsapp channel